Hlavní obsah

Teploty stoupnou až na 24 °C, pršet moc nebude

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadprůměrné teploty slibují v nadcházejících dvou týdnech meteorologové. Přes den by se měly šplhat až na 24 °C. Následně však přijde ochlazení. Vyplývá to z měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), který byl zveřejněn v sobotu.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 25.4.2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Předpokládáme, že období od 27. dubna do 24. května 2020 bude teplotně průměrné,“ uvedli meteorologové.

Podle nich bude první týden předpovědi průměrný až slabě nadprůměrný. „Minimální noční teploty budou zpočátku jen kolem +2 °C, v údolích až -2 °C, postupně kolem 8 °C a maximální denní teploty zpočátku mezi 19 až 24 °C,“ stojí ve výhledu.

Pršet nebude, zato rána budou opět mrazivá

Počasí

Meteorologové nicméně počítají s tím, že ve druhé polovině týdne se nevyšší denní teploty budou pohybovat v intervalu 13 až 19 °C. „Druhý týden bude teplotně průměrný až nadprůměrný,“ doplnili.

„Týden od 11. do 17. května vychází jako relativně nejchladnější s týdenním průměrem nejnižších nočních teplot kolem 6 °C a týdenním průměrem nejvyšších denních teplot kolem 18 °C. Poslední týden období bude opět teplejší,“ konstatovali meteorologové.

Co se srážek týče, bude období jako celek srážkově průměrné. První dva týdny vychází nadprůměrné s úhrny kolem 20 mm za týden, poslední dva spíše podprůměrné s úhrny kolem 10 mm,“ uzavřeli meteorologové.

Průměrná teplota na území České republiky od 27. dubna do 24. května v letech 1981 až 2010 byla 13,4 °C, průměrný úhrn srážek dosáhl 62 milimetrů. Průměrné hodnoty platí pro celou ČR do nadmořské výšky 600 metrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám