Hlavní obsah

Pršet nebude, zato rána budou opět mrazivá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli v příštích dnech ovlivní počasí u nás dvojice studených front, které zabrzdí nárůst teplot, vydatnějších srážek se patrně nedočkáme. Závěr víkendu i úvod příštího týdne navíc přinese další mrazivá rána, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 23.4.2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude převládat jasno či polojasno s odpoledními teplotami mezi 17 a 21 stupni Celsia. Na jižní Moravě se mohou teploty dostat i o stupeň výše.

V pátek začne počasí u nás ovlivňovat studená fronta, po jejímž přechodu se nasune chladnější vzduch od severu. Ráno teploty klesnou na 6 až 2 stupně, přes den vystoupají na 18 až 22 stupňů, přičemž bude převážně oblačno až zataženo.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

V sobotu bude převážně polojasno, v úvodu dne se zejména na severu a severovýchodě mohou ojediněle objevit slabé přeháňky, případně i bouřky. Ranní teploty poklesnou na 9 až 5, odpolední se dostanou na 13 až 17 stupňů Celsia,” uvedla Honsová.

V neděli již bude opět převládat jasná obloha, díky čemuž ranní minima budou pouze mezi 1 a –3 stupni. Odpolední teploty setrvají na hodnotách mezi 13 a 17 stupni Celsia.

V pondělí a úterý by mělo být nejčastěji jasno až polojasno. V pondělí ráno teploty klesnou na 3 až –1 stupeň, aby se přes den dostaly na 14 až 18. V úterý budou ranní minima mezi 4 stupni a nulou a přes den vystoupají na 16 až 20 stupňů Celsia.

Kvůli přechodu další studené fronty, která přes naše území přejde v úterý, by měly v následujících dnech odpolední teploty stoupat maximálně k 16 stupňům Celsia.

Nynější dubnové sucho je horší než v předchozích dvou letech

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám