Hlavní obsah

Teplé počasí vydrží, bude ale hodně deště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česko čeká teplý týden, většinou ovšem bez slunečních paprsků. Obloha bude spíš zatažená, v úterý bude na Moravě vydatně pršet, spadnout může až 40 mm srážek. Na horách může sněžit. Teploty by se měly pohybovat, především ve druhé polovině týdne, mezi 10 a 15 stupni. Novinkám to řekla meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 11. 3. 2024Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Nový týden bude bohatý na srážky. Zpočátku týdne bude počasí u nás pod vlivem oblasti nízkého tlaku vzduchu,“ popsala Honsová.

Další víkend pak budou přes české území přecházet frontální systémy. „Na vrcholcích hor to budou přechodně i srážky sněhové,“ popsala. Teploty ale budou zůstávat i nadále vysoko.

V pondělí bude zataženo až oblačno, ve východní části území bude pršet, později odpoledne i vydatně. Do úterního rána spadne na některých místech až 40 mm srážek. Denní teploty budou mezi 8 a 13 °C.

Zatažená či oblačná obloha bude i v úterý, na východě s deštěm, na vrcholcích hor může sněžit. Nad ránem teploty klesnou na 3 až 7 stupňů, přes den už nebudou tak vysoko jako v předchozích dnech, dostanou se jen na 7 až 11 stupňů.

Ve středu bude oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo déšť, na vrcholcích hor opět může sněžit. Ranní teploty budou 6 až 2 °C, přes den opět 7 až 11 stupňů.

Trochu se oteplí ve čtvrtek, když by teploty měly při oblačné až zatažené obloze dosáhnout na 10 až 14 stupňů. Nad ránem ukáže rtuť teploměru stále 2 až 6 stupňů.

Krapet lepší počasí bude v pátek, kdy bude polojasno až oblačno, teploty nad ránem klesnou na 1 až 5 stupňů, přes den se ale dostanou na 10 až 15 stupňů.

O víkendu ale začne oblačnosti opět přibývat a místy se objeví déšť, ještě více se ale oteplí, přes oba víkendové dny by mělo být 12 až 16 stupňů.

Na obzoru je extrémní změna počasí. Tohle se nestalo 250 let, tvrdí britští meteorologové

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám