Hlavní obsah

Počasí předvede teplotní rokenrol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Duben dostojí zkazkám o aprílovém počasí a ve svém závěru nabídne „teplotní rokenrol“. Zatímco ranní teploty se budou často pohybovat pouze kolem nuly, případně pod ní, odpolední maxima se koncem týdne budou alespoň přibližovat hranici 20 °C. Nadcházející týden bude bohatý i na srážky, které budou místy i sněhové. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 24. 4. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Poslední dubnový týden bude bohatý na srážky, které budou i v podobě sněžení, a čeká nás teplotní rokenrol. Po přechodu studené fronty do Česka pronikne studený vzduch od severozápadu, od středy do pátku budou noční minimální teploty klesat pod bod mrazu a přechodně se sněhové vločky vyskytnou už od středních nadmořských výšek,“ shrnula meteoroložka.

O víkendu pak teploty zamíří vzhůru. „Z prodlouženého víkendu bude nejvíce oblačnosti a srážek hned v sobotu – to bude pršet na většině území. Poté už očekáváme srážky pouze místy,“ uvedla.

V pondělí se k zatažené obloze přidají srážky, dopoledne v Čechách, později i na Moravě a ve Slezsku. Ojediněle se mohou objevit i bouřky. Teploty se dostanou na 11 až 15 °C.

Pošta pořídila nákladní elektrokola. Plně naložené kolo však může řídit jen osoba do 60 kg

Domácí

V úterý bude pokračovat oblačno až zataženo, na většině území opět s deštěm či přeháňkami, které budou od vyšších poloh sněhové. Ráno teploty klesnou na 6 až 2 °C, přes den se dostanou na 9 až 14 °C.

Rovněž ve středu bude převládat oblačno až zataženo. Místy se opět přidá déšť nebo přeháňky, přičemž sněhové vločky se budou objevovat již od středních poloh. Ráno budou minima klesat ke 2 až -2 °C, přes den se teploty dostanou na 8 až 12 °C.

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, ojediněle se objeví déšť nebo přeháňky, které mohou být zpočátku dne od středních poloh, postupně pouze na horách srážky sněhové. Ranní minima zůstanou mezi 2  a -2 °C, přes den se teploty dostanou na 10 až 14 °C,“ konstatovala Honsová.

V pátek teploty přes den dál porostou, nad ránem se ale opět mohou objevit mrazíky. Mělo by převažovat oblačno až zataženo, místy opět s deštěm či přeháňkami a ojediněle rovněž s bouřkami. Minima ráno klesnou na 3 až -1 °C, přes den vystoupají na 12 až 16 °C.

V sobotu a neděli budou teploty identické, ranní minima klesnou k 7 až 3 °C, odpolední vystoupají na 14 až 18 °C. V sobotu ovšem bude spíše oblačno až zataženo, na většině území s deštěm či přeháňkami. V neděli bude oblačnosti méně a srážky by se měly objevovat pouze místy.

V pondělí na 1. května bude pokračovat oblačné počasí, místy opět s deštěm či přeháňkami. Ranní teploty setrvají v intervalu 7 až 3 °C, denní zůstanou mezi 14 a 18 °C.

Jako lidé po marihuaně. Červi konzumující konopí touží po nezdravém jídle

Věda a školy

Reklama

Výběr článků

Načítám