Hlavní obsah

Na východě bude hrozit ledovka, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na východě republiky bude v noci na středu a během středečního rána hrozit tvorba ledovky. Očekávané srážky budou na prochladnutém povrchu namrzat a vytvářet slabou ledovku, varoval český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V noci na středu 20. 12. očekáváme od severozápadu na většině našeho území déšť, který bude postupně od vyšších poloh přecházet ve sněžení. V místech, kde budou teploty povrchů pod bodem mrazu, tedy zejména na Moravě, bude déšť v noci a ráno namrzat a vytvářet slabou ledovku,“ uvedli meteorologové, podle nichž bude srážek během dne ubývat.

Varování platí od půlnoci do středečních 9:00 pro části Jihomoravského, Olomouckého, Zlínského a Moravskoslezského kraje.

Rozdíl až 18 stupňů. Ranní teploty ukázaly nebývalý rozptyl

Počasí

ČHMÚ zároveň předpokládá, že další dny budou větrné, a ve čtvrtek očekává na hřebech českých hor vydatné srážky. Ty by podle předběžného varování mohly vést i k výraznějším vzestupům hladin.

Případná varování budou vydána později.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám