Hlavní obsah

Ledovka nekončí. Přidá se silný vítr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ledovka bude ve východní polovině republiky hrozit i v noci na středu a ve středu ráno. Na většině území se pak ve středu a ve čtvrtek přidá i silný vítr s nárazy o rychlosti kolem 70 kilometrů v hodině, varoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Noční záběry ukazují zledovatělé silnice na OlomouckuVideo: Policie ČR

 
Článek

„V noci na středu a ve středu ráno a dopoledne předpokládáme na severovýchodě Čech a na většině území Moravy a Slezska při přechodu teplé fronty i mrznoucí srážky s tvorbou slabé ledovky,“ upozornili meteorologové, podle nichž může dešťové srážky střídat i sněžení.

V úvodu noci budou namrzlé komunikace hrozit zejména na severovýchodě Čech, konkrétně v částech Libereckého, Středočeského, Královéhradeckého a Pardubického kraje. Později se riziko rozšíří na celé území Moravy a Slezska s výjimkou části Vysočiny a Moravskoslezského kraje. Výstraha bude v platnosti do středečních 11:00.

Od středečního rána se k varování před ledovkou přidá silný vítr, nejprve bude výstraha aktuální pro západní polovinu území, odpoledne se rozšíří i na východ, kde zůstane v platnosti až do čtvrtečního odpoledne.

Ledovka trápí Moravu i ráno. Zpoždění mají vlaky i autobusy, problémy tramvají v Brně

Domácí

Meteorologové očekávají silný západní až severozápadní vítr, který v Čechách ve středu večer zeslábne, zatímco na českomoravském pomezí a v západní části Moravy a Slezska vydrží i během čtvrtka.

Od pondělního večera do úterního rána způsobila silná ledovka problémy zejména v dopravě. Vlakoví dopravci evidovali zpoždění dálkových spojů v řádu desítek minut a problémy měla v některých oblastech na východě republiky i MHD. Policisté pak evidovali desítky nehod.

Výhled meteorologů: Čeká nás teplotně nadnormální období

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám