Hlavní obsah

Hrozí velmi silné bouřky, varují meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové v úterý prodloužili výstrahu před silnými a velmi silnými bouřkami i na středu. Bouřky mohou doprovázet přívalové srážky s úhrny až kolem 60 milimetrů či krupobití.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Výstraha ČHMÚ před předpokládanými bouřkami.

Článek

„Ve středu se kromě západu Čech mohou vyskytovat silné, ve východní polovině území i velmi silné bouřky, zejména s přívalovými srážkami s úhrny kolem 60 mm, nárazy větru kolem 70 km/h a kroupami,” uvedl Český hydrometeorologický ústav.  Bouřková činnost bude nejsilnější odpoledne a večer.

Varování před silnými bouřkami platí od středečních 10 do 20 hodin pro Prahu, Středočeský, Jihočeský a Liberecký kraj. Během přívalových srážek by mohlo napršet až 45 mililitrů a hrozí i kroupy.

Velmi silné bouřky mohou udeřit od středečního poledne až do půlnoci na Vysočině, v Královéhradeckém, Pardubickém, Jihomoravském, Olomouckém, Zlínském a Moravskoslezském kraji. Napršet by mohlo až 60 mililitrů vody na metr čtvereční.

V platnosti stále zůstává výstraha před silnými bouřkami i na úterý. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám