Hlavní obsah

Wakeboardisti předvedli své umění na ledových překážkách za polárním kruhem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Extrémní kousky na zamrzlém jezeře předvedla před časem trojice profesionálních wakeboardistů u města Jokkmokk na severu Švédska. Při výrobě speciální dráhy, na níž jezdili v teplotách sahajících hluboko pod bod mrazu, bylo z jezera vytaženo 518 tun ledu, přičemž 10 tun bylo využito na zhotovení překážek, píše agentura Reuters.

Wakeboardisti předvedli své umění na ledových překážkách ve ŠvédskuVideo: Reuters

 
Článek

Originální projekt má na starosti německý wakeboardista, držitel zlaté medaile ze sportovní akce X Games z roku 2018, Felix Georgii.

Za severní polární kruh přizval ještě své dva kamarády – dvojnásobného mistra světa ve wakeboardingu Němce Dominika Gührse a šestinásobného mistra Rakouska Dominika Hernlera.

Trojice na severu Švédska společně se svým týmem vytvořila úchvatnou wakeboardovou dráhu na zamrzlém jezeře, v jehož 80centimetrové ledové vrstvě vysekala díry a z ledových bloků zhotovila tzv. kickery, boxy, a dokonce i pětimetrové iglú.

Foto: Reuters

Wakeboardisti předvedli své umění na ledových překážkách ve Švédsku

„Kreativita je pro mě velmi důležitá, tady jsme se ale setkali se zcela novým materiálem. Z ledu jsme mohli vytvořit překážky, na které v běžném wake parku nenarazíte,“ svěřil se agentuře Reuters Georgii.

Na rozdíl od běžného wake parku se ale za severním polárním kruhem museli vypořádat se silnými mrazy a ledovou vodou.

„Po dvou dnech se výrazně ochladilo, měl jsem zmrzlou bundu i boty, cítil jsem se jako pravý ledový muž. Ke konci jsem se už nemohl ani hýbat, byl to docela extrém,“ sdělil Gührs s tím, že měl na svém těle šestimilimetrový neopren, jenž ho alespoň částečně udržoval v teple.

Stavba dráhy celému týmu zabrala celkem 11 dní, během nichž se stavitelé museli vypořádat i s teplotami okolo minus 32 stupňů Celsia.

Tleskání cestujících mě těší, říká česká pilotka a parašutistka

Cestování

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám