Hlavní obsah

Vývar se v Bangkoku táhne už 45 let

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podniků je v bangkokské čtvrti Ekkamai nespočet. Denně tudy proudí davy lidí, navštěvují bary, bistra či restaurace, které nabízí nepřeberné množství specialit. Jednou z restaurací je i Wattana Panich, kam se návštěvníci vracejí na vyhlášenou polévku, která se vaří již 45 let.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Bohatá nudlová polévka se syrovým a dušeným hovězím masem, vnitřnostmi, masovými koulemi a kořením. To je vyhlášený produkt restaurace sídlící v srdci thajské metropole. Od ostatních polévek se liší zejména v tom, že základ, který se pro polévku používá, se tu vaří již 45 let.

Nemusíte se bát, že by snad nebyla polévka dokonale čerstvá. Maso a další ingredience však bublají v silném vývaru, který majitelé po zavírací době uchovávají a druhý den opět používají jako základ pro novou várku. A takhle to chodí už dlouhých 45 let.

Třetí generace

O síle vývaru není potřeba pochybovat, k němu se denně přidává přibližně 25 kilogramů hovězího masa a vše se dochutí kořením. Nattapong Kaweenuntawong je již třetí generací, která podle původních postupů polévku připravuje. A vzhledem k tomu, že sám má už tři děti, je o další generaci v podniku postaráno.

Otázkou zůstává, zda by specialita asijské kuchyně přežila v tuzemských podmínkách. Leckdo by totiž mohl namítnout, že hygiena totiž může pokulhávat. V obličejích spokojených strávníků však nenajdeme ani náznak nespokojenosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám