Hlavní obsah

Vaří pivo, ale nemůže ho ochutnat. Mladý sládek se těší na své 18. narozeniny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jacob Murphy z Quintonu v anglickém Birminghamu se pro výrobu piva nadchl už v 10 letech. Před dvěma lety začal s praxí v pivovaru, a stal se tak nejmladším sládkem v Británii. Za rok mu bude 18 a už se těší, až jedno ze svých piv konečně ochutná, píše agentura AP.

Nejmladšímu britskému sládkovi je 17 letVideo: AP

 
Článek

Mladého Brita zaujal obor výroby piva poté, co během rodinné dovolené navštívil pivovar Guinness Storehouse v irském Dublinu. Tehdy mu bylo pouhých 10 let.

„Zaujaly mě všechny ty vůně, sudy a věci kolem. Když mi bylo 15, začal jsem obepisovat pivovary v okolí a Scott mi odpověděl,“ naráží Jacob na majitele pivovaru Fixed Wheel Micro Brewery ve městě Blackheath v hrabství West Midlands, kde aktuálně po boku dalších dvou sládků pracuje.

Americký konstruktér postavil motorku na pivní pohon. Má jet až 240 km/h

Koktejl

Majitele zmíněného pivovaru Scotta Poveyho Jasob svým entusiasmem nadchl natolik, že mu zde nabídl učební poměr, díky čemuž se ve svých 17 letech podle AP stal nejmladším profesionálním sládkem ve Velké Británii.

Foto: AP

Nejmladšímu britskému sládkovi je 17 let

„Aktuálně vyrábím svoji vlastní IPU, Neo Pro, které jsem dal přednost před tmavým pivem, neboť se blíží léto. Každý měsíc děláme sudové speciály a myslím, že máme okolo devíti stálých piv, které vaříme pořád,“ svěřil se Jacob.

Milník 18 let je pro něj důležitý

S ohledem na to, že mu ještě není 18 let, což je v Británii legální věk pro konzumaci alkoholu, nemůže své vlastní pivo prozatím oficiálně ochutnat. Dlouho už však čekat nemusí, narozeniny má 11. června a jeho kolegové mu chystají velkou oslavu.

„Bylo by hezké, kdyby byl první oficiální půllitr, který vypiju, mým vlastním pivem,“ směje se Jacob a dodává, že dosažení 18 let hraje pro jeho kariéru velkou roli. „Aktuálně jsem příliš mladý na to, abych během vaření pivo ochutnával. Každopádně mám vždy skvělý pocit, když vidím lidi objednávat si pivo, které jsem sám uvařil,“ uzavírá.

Plechovka s dvojitým otvorem od japonské firmy zjednoduší rozlévání piva do sklenice

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám