Hlavní obsah

Přes dva tisíce lidí v Mexiku společně ugrilovalo více než pět tun masa

Celkem 2184 lidí se v neděli sešlo ke společnému grilování v severomexickém městě Hermosillo, které je hlavním městem státu Sonora. Na více než tisícovce roštů společně opékali po dobu pěti minut pět tun masa, a dosáhli tak světového rekordu v největším počtu současně grilujících lidí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Příznivci grilování tak v Mexiku překonali předchozí rekord z Kanady, kde loni společně grilovalo 914 lidí. Informoval o tom list El País.

„S tímto výsledkem mohu potvrdit, že jste dosáhli rekordu v počtu lidí grilujících maso ve stejnou chvíli,“ uvedla zástupkyně Guinnessovy knihy rekordů, která na akci dohlížela. Za smíchu publika podotkla, že je jí líto, že maso neochutnala, ale všechny přítomné ujistila, že jí to ve vyhlášení rekordu nebrání.

Akce se zúčastnili i ministr cestovního ruchu Miguel Torruco a gubernátor státu Sonora Alfonso Durazo. „Jsme moc hrdí na mezinárodní uznání naší gastronomie,“ uvedli na Twitteru Durazno a Torruco.

Torruco dodal, že tato ocenění pomáhají dostat obrázek o gastronomii města Hermosillo do povědomí potenciálních turistů z celého světa.

Guinnessova kniha rekordů zaznamenala v minulých letech rovněž další podobné rekordy, například v roce 2015 největší porci tacos na světě. K přípravě 22 tisíc tacos bylo tehdy potřeba 166 kilogramů masa.

Obří porci grilovaného masa spořádal za 37 minut. Nezaplatil ani korunu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám