Hlavní obsah

Skotská palírna whisky využívá své sudy k výrobě surfovacích prken

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skotská palírna whisky Glenmorangie se spojila s americkým výrobcem surfovacích prken Grain Surfboards a vznikl výjimečný produkt - surfovací prkno vyrobené ze sudů, v nichž dříve dozrávala whisky. Náčiní do vln vyjde na 5500 dolarů (přes 120 tisíc korun), píše server Luxury Launches.

Foto: Grain Surfboards

Surfovací prkno vzniklo ze dřeva použitého ze sudů, v nichž dozrávala whisky.

Článek

„Lidé se nás často ptají, co se stane se sudy, když přestanou sloužit výrobě whisky,“ řekl ředitel destilování, výroby a skladování whisky v palírně Glenmorangie.

„Tím, že navazujeme spolupráci s lidmi, kteří sdílí naši kreativní vizi, vášeň a trpělivost, umožňujeme dřevu ze sudů započít další krok jeho cesty,“ vysvětlil.

Foto: Grain Surfboards

Na výjimečném prknu se neprojede každý, stojí totiž 120 tisíc korun.

Prkno je vyrobeno jak ze dřeva ze sudů, které pochází z dubu bílého, tak ze dřeva pocházejícího ze zeravu západního a obrovského, což je naopak charakteristický materiál společnosti Grain Surfboards.

Skotská palírna se na podobném projektu podílela už v minulosti, kdy se spojila s firmou Finlay & Co. a ze dřeva ze sudů vyrobila obroučky na brýle.

Reklama

Výběr článků

Načítám