Hlavní obsah

Rekord v počtu kliků za hodinu byl pokořen podruhé během jednoho měsíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rumunský atlet Pop Laurentiu pokořil v červenci rekord v počtu kliků za hodinu. Pokoušel se o to celých šest let. Předchozí rekordman, Australan Daniel Scali, si pozici udržel jen necelý měsíc. Laurentiu udělal přesně 3378 kliků, tedy o 129 kliků více než Scali.

Foto: Guinnessova kniha rekordů

Nový držitel rekordu v počtu kliků za hodinu Pop Laurentiu

Článek

Bývalý rekordman v počtu kliků za hodinu Daniel Scali byl o titul rychle připraven i v minulosti. Vloni v dubnu ho po sedmi měsících ve stejné disciplíně překonal jeho krajan Lucas Helmke.

Australan překonal rekord v počtu kliků za hodinu. Teď chce z trůnu sesadit Čecha

Muži

Současný rekordman má za sebou naopak spíše historii neúspěchů. Pětatřicetiletý Pop Laurentiu se totiž o nejvyšší počet kliků za hodinou pokoušel šest let. Má za sebou šest neúspěšných pokusů, kdy byl diskvalifikován, protože jeho výkon neodpovídal standardům Guinnessovy knihy rekordů. Informoval o tom server United Press International.

V pokynech Guinnessovy knihy rekordů stojí, že kompletní klik se skládá ze spuštění těla, dokud se v lokti nedosáhne úhlu alespoň 90 stupňů (hrudník se nemusí dotýkat podlahy), a následného zvednutí, dokud nejsou paže rovné, i když nemusí být v lokti zafixované. Tělo musí zůstat po celou dobu rovné.

Foto: Guinnessova kniha rekordů

Laurentiu zvládl udělat 3378 kliků za hodinu.

„V hloubi duše vím, že jsem to dokázal. Po prvních šesti pokusech jsem byl zklamaný, ale dnes se cítím jako vítěz,“ řekl čerstvý rekordman Laurentiu zástupcům Guinnessovy knihy rekordů. V jeho sedmém pokusu nebyl diskvalifikován ani jeden klik.

Neúspěch ho podle jeho slov ani jednou neodradil. „Pokaždé, když jsem neuspěl, chtěl jsem jít znovu, protože mě moje srdce nutilo vstát a jít dál. Srdce mi říkalo, že pokaždé, když selžeš a znovu vstaneš, se jen přiblížíš k dosažení svého cíle,“ vyjádřil se. Přesto ale při podávání přihlášky sdělil, že sedmý pokus bude jeho posledním.

Ani přesto však Laurentiu nemá v plánu s kliky přestat. Jeho dalším cílem je rekord v počtu kliků za hodinu s 36kilogramovým závažím. V tom drží od roku 2021 rekord Španěl Alejandro Soler Tarí, který jich zvládl 537.

Příběh nejstaršího kulturisty na světě

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám