Hlavní obsah

Pěšky prošel napříč USA, aby pomohl veteránům bez domova

Novinky, Aneta Lakomá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětadvacetiletý Američan Tommy Pasquale ušel tři tisíce mil, tedy bezmála pět tisíc kilometrů, aby vybral finance pro válečné veterány bez domova. Podle něj není v pořádku, že někteří z nich i poté, co pro Spojené státy vykonali, žijí jako bezdomovci, píše server americké televizní stanice Fox News.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Překonat vzdálenost mezi Manasquanem v New Jersey a Venice Beach v Los Angeles v Kalifornii mu trvalo 143 dní. Svým činem chtěl přilákat pozornost k válečným veteránům, kteří se ocitli na ulici, a také pro ně vybrat nějaké finance.

Nakonec pro neziskovou organizaci Národní koalice veteránů bez domova vybral takřka 98 tisíc dolarů, což jsou v přepočtu více než dva miliony korun.

„Za to, co (veteráni) pro tuto zemi dělají, u mě mají obrovský respekt a úctu. A to, že se po návratu (ze služby) stanou bezdomovci, mi prostě nepřijde správné,“ uvedl Pasquale pro televizní stanici Fox News.

Pro charitu i vlastní tělo. Majk na cestách pojede v sedle kola z Brna do Singapuru

Muži

Do Kalifornie Američan původně plánoval dorazit až v dubnu, cíle své dobrodružné výpravy však dosáhl už 17. února . Neočekával, že cestu, která mu i tak zabrala skoro pět měsíců, stihne rychleji. Denně ušel čtyřicet až padesát kilometrů a za celou pouť prošlapal deset párů bot.

„Bál jsem se, že budu mít problémy s kotníky a koleny, ale měl jsem štěstí. Cítím se dobře,“ sdělil Pasquale.

Když zrovna nenarazil na žádný motel nebo nebyl v místech, kde by mu přístřeší poskytli známí, přespával ve stanu, který si nesl s sebou.

O pouti chce napsat knihu

Jakkoliv byla jeho pěší výprava náročná, Pasquale svého nápadu nelituje. Současně je ale rád, že už má cestu za sebou. „Nelituju toho. Hodně jsem se naučil. Poznal jsem lépe sám sebe i okolní svět,“ svěřil se.

Nejtěžší pro něj prý bylo odloučení od rodiny. Na druhé straně ale díky pouti napříč Spojenými státy poznal nové přátele, a když procházel velkými městy, měl možnost pozorovat, jaké problémy v nich žijící bezdomovce trápí.

Nyní se plánuje vrátit do New Jersey a napsat o tom, co v průběhu cesty zažil, knihu. Vycházet chce z poznámek, které za posledních pět měsíců nastřádal.

Afrika vás naučí lhát, říkají po cestě napříč kontinentem Brezovar s Písaříkem

Muži

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám