Hlavní obsah

Nizozemka má dle svých slov větší bicepsy než Arnold Schwarzenegger v nejlepší formě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiatřicetiletá Jackie Koornová z Nizozemska, která se zhlédla v posilování, má prý větší bicepsy než slavný americký herec Arnold Schwarzenegger. Zatímco obvod bicepsu bývalého kulturisty a později i politika měl v jeho nejlepší formě měřit okolo 55 centimetrů, biceps Koornové dosahuje 60 centimetrů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Koornová, která si říká „She-Hulk“, se v minulosti věnovala kickboxu. Během koronavirové pandemie však byla nucena dát si od svého oblíbeného sportu pauzu, a tak se s plnou vervou vrhla na posilování. Od té doby více než zdvojnásobila svou váhu a dle svých slov se cítí silnější než kdy dřív.

„Lidi mi často říkají, že je to jen tuk, pak si ale na biceps sáhnou a zjistí, že je pěkně tvrdý,“ tvrdí Nizozemka. Přestože se především na internetu občas setkává s negativními komentáři, kde ji lidé nazývají „tlustou“ či „příliš mužnou“, nic si z toho prý nedělá, snaží se být pozitivní a ostatním doporučuje totéž.

„Když mě někdo takto nazve, komentář smažu a toho člověka zablokuju. Negativnímu smýšlení nedávám žádný prostor. Vždy tu budou lidé, kteří si budou myslet, že dané věci rozumí více nebo ji umějí lépe. Je to ale moje cesta a já jí budu kráčet po svém bez negativních poznámek,“ svěřila se serveru Oddity Central.

„Upřímně, pokud vám lidé říkají ošklivé věci, jednoduše je ignorujte,“ nabádá ostatní Koornová, která si novou životní cestu nemůže vynachválit. Po kickboxu se prý totiž často cítila vyčerpaná kvůli neustálým dietám, kterým je nyní z velké části konec.

Muži její postavu oceňují

Nizozemka se aktuálně zaměřuje především na zdravou stravu a v tréninkovém období se snaží konzumovat co nejvíce kalorií, aby budovala svaly. Své tréninky vždy začíná 100 kliky a 250 sklapovačkami, poté následuje dvouhodinový silový trénink, který obvykle zahrnuje mrtvý tah až se 150 kg závaží, bench press až s 200 kg, dřepy až se 100 kg a leg press až s 450 kg.

Jak sama říká, navzdory občasné kritice na její postavu dostává i řadu komplimentů. „Muži mi říkají, že si mě chtějí vzít, protože mám prý dokonalé tělo, nebo že jsem dokonalá žena,“ usmívá se Koornová.

Nejstaršímu fitness instruktorovi světa byste jeho věk asi netipli

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám