Hlavní obsah

Nejstaršímu fitness instruktorovi světa byste jeho věk asi netipli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před čtyřmi lety získal titul nejstaršího fitness trenéra na světě, entuziasmus pro posilování ale neztrácí ani dnes. Jednaosmdesátiletý Američan Tim Minnick vede v posilovně v texaském Austinu několik lekcí denně, přičemž převážnou většinu jeho klientů tvoří lidé nad 50 let.

Foto: Guinnessova kniha rekordů

Američan Tim Minnick se stal fitness trenérem v 73 letech.

Článek

Jakkoli by člověk čekal, že Minnick posiluje většinu svého života, opak je pravdou. S touto formou aktivity začal až v pokročilém věku a certifikaci osobního trenéra si pak od National Academy of Sports Medicine vysloužil v 73 letech.

Aktuálně pracuje v posilovně Gold’s Gym v Austinu, kde ho zaměstnali poté, co byl odmítnut ve dvou jiných posilovnách. „Chtěl jsem dělat něco, kde budu mít pocit, že někomu pomáhám,“ řekl Guinnessově knize rekordů s tím, že díky práci fitness trenéra našel po smrti manželky novou energii do života.

Foto: Guinnessova kniha rekordů

Je nejstarším certifikovaným fitness trenérem na světě.

V posilovně vede jak individuální, tak skupinové lekce. Ačkoliv má i několik mladších klientů, většina má přes 50 a tím úplně nejstarším je pětadevadesátník.

„Bylo snadné ho najmout, jsem rád, že se u nás ukázal,“ uvedl manažer posilovny Aaron Gillum, podle kterého tvoří lidé nad 50 let zhruba 15 až 20 procent klientely.

Nepije alkohol a neužívá žádné léky

Minnick se domnívá, že tzv. generace baby boomu, tedy lidé narození zhruba mezi lety 1946 a 1964, není v ideální kondici. Těmto lidem se však snaží pomoci a skutečnost, že sám začal se cvičením velmi pozdě, je pro ně podle něj motivující.

Jedním z klientů, kterým razantně pomohl, byla pacientka s rakovinou, jež utrpěla mrtvici a byla účastníkem vážné dopravní nehody. Pracoval s ní přes dva roky, aby ji dostal do stavu, kdy se dokázala postavit ze sedu.

Foto: Guinnessova kniha rekordů

Většina jeho klientů má nad 50 let.

„Byli jsme obdařeni tělem, kterému nikdy nedokážeme přijít na kloub. Je zázrak, že jsme něčeho takového schopní - naše těla jsou neskutečná,“ sdělil Minnick, který se kromě posilování rovněž snaží jíst co nejzdravěji, nepije alkohol a neužívá žádné léky.

„Jsem zdravý a doufám, že budu moct ještě nějakou chvíli pokračovat. Neskončím jen proto, že jsem starý,“ uzavřel.

Příběh nejstaršího kulturisty na světě

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám