Hlavní obsah

Nejlepší bar v Asii obhájil své prvenství potřetí v řadě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepším asijským barem roku 2023 je podle žebříčku 50 Best Bars podnik s názvem COA v Hongkongu. Bar, jenž se zaměřuje na mezcal a alkoholické nápoje vyrobené z agáve, se na prvním místě umístil už třetím rokem v řadě, informoval server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Zástupci z podniku COA se radují z vítězství.

Článek

Padesátka nejlepších barů v Asii byla vyhlášena v úterý 18. července na slavnostní akci v hotelu Rosewood v Hongkongu. Kromě podniku COA se do žebříčku, jenž se vyhlašuje každoročně od roku 2016, dostalo ještě dalších šest hongkongských barů.

Nejvíce oceněných barů (11) se letos nachází v Singapuru.

Nejlepší pizza v Evropě je z Barcelony, umístila se i Praha

Muži

V TOP 50 nejlepších barů Asie se objevily i podniky v Bangkoku (Thajsko), Tokiu, Kjóto, Naře (Japonsko), Soulu (Jižní Korea), Tchaj-peji, Tchaj-čungu (Tchaj-wan), Bombaji, Novém Dillí, Bengalúru (Indie), Jakartě (Indonésie), Manile (Filipíny), Kuala Lumpur (Malajsie), Kantonu (Čína), a u pláže Dikwella (Srí Lanka).

Bar COA letos zvítězil již třetí rok v řadě, čímž potvrdil, že je na asijském kontinentu absolutní špičkou. „Vše ponecháme tak, jak je, a uvidíme, co se stane,“ slíbil na tiskové konferenci krátce po vítězství zakladatel COA Jay Khan s tím, že ve svém podniku do budoucna nechystá žádné změny. „Jednoho dne už první nebudeme, a to je v pořádku,“ dodal vzápětí.

Radost během vyhlašování projevil rovněž barman a manažer baru Trigona v Kuala Lumpur, jenž se umístil na 36. místě. „Je úžasné reprezentovat Malajsii. Barová scéna je zde malá, ale roste tak rychle, jak jen to jde,“ poznamenal pro server CNN v návaznosti na skutečnost, že podnikání úzce spojené s alkoholem má v muslimské zemi své limity.

Foto: Profimedia.cz

Interiér vítězného baru COA (Hongkong).

Žebříček 50 Best Bars je součástí značky 50 Best založené britskou mediální společností William Reed. Padesátka nejlepších barů světa se podle serveru theworlds50best bude vyhlašovat 17. října v Singapuru, historicky poprvé mimo Evropu.

Kompletní žebříček nejlepších barů v Asii pro rok 2023 najdete zde.

Jaká je ve světě věková hranice pro konzumaci alkoholu? Oba extrémy najdeme v Africe

Muži

Indonéská babička už 60 let připravuje na ulici své pochoutky. Lidé na ně ve frontě čekají i hodiny

Muži

Může se vám hodit na Firmy.cz: Zájezdy do Asie

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám