Hlavní obsah

Nejdražší zmrzlina na světě je sice výjimečná, jedna porce ale stojí víc než celá letní dovolená

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto pomalu, ale jistě klepe na dveře a zmrzlinářům začíná hlavní část sezony. Ačkoliv třeba v pražských prodejnách už dávno není výjimečná cena přes 100 korun za porci, oproti zmrzlině od japonské společnosti Callato je to pořád prakticky zadarmo. Pochoutka z bílých lanýžů a italského sýra vyjde v přepočtu na téměř 140 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Nejdražší zmrzlina na světě pochází z Japonska.

Článek

Společnost Callato, která zmrzlinu s názvem Byakuya vyvíjela poslední rok a půl, se nově může pyšnit světovým rekordem. Ano, nasadit produktu závratnou cenu a pak se prostě chlubit rekordem, to by asi zvládl kdekdo. Japonská firma se ale dušuje, že porce zmrzliny (130 mililitrů) za cenu 873 tisíc jenů (138 tisíc korun) stojí.

Kromě plátků jedlého zlata nebo italských bílých lanýžů je součástí zmrzliny i archivní parmezán či kaly, které vznikají při výrobě saké a nesou ovocnou chuť. Produkt tak v sobě spojuje asijskou a evropskou gastronomii. V ceně je také originální černá krabička a kovová lžička, kterou ručně vyrábějí japonští řemeslníci.

Chuť má být údajně výrazná s příjemnou texturou. Co si pod těmito slovy představit, je otázkou a pro drtivou většinu veřejnosti asi i navždy otázkou zůstane.

Prvenství už oficiálně uznala i Guinnessova kniha rekordů, podle níž japonská firma nehodlá spát na vavřínech. V přípravě jsou další luxusní zmrzliny, které by se opět měly skládat z netradičních ingrediencí. Mluví se třeba o kaviáru nebo šampaňském…

Housenková zmrzlina? Podnik v Kapském Městě oslavuje africké chutě

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám