Hlavní obsah

Muž je tak ohebný, že ho lidé přirovnávají k mimozemšťanovi

Shakirudeen Alade z Londýna, kterého mnozí přezdívají mimozemšťan, se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů. Je rekordmanem v kategorii „Nejrychlejší chůze na 10 metrů po rukou s nohama za hlavou“. Zvládl to za neuvěřitelných 25,55 vteřiny, informovala agentura AP.

Shakirudeen Alade je tak ohebný, že ho lidé přirovnávají k mimozemšťanoviVideo: Newsflare, AP

 
Článek

„Většinou mě přirovnávají k mimozemšťanovi, i když vůbec netuším, jak by se mimozemšťan mohl pohybovat tak, jak to dělám já,“ řekl Alade, který je profesionální akrobat a tanečník. Myslí si, že jeho pohyby jsou pro lidi k neuvěření, a proto jim připadají jako z jiného světa. Kromě mimozemšťana je také přirovnáván k Tarzanovi od Disneyho.

„Pardon, ale kdybych ho potkal venku, leknu se a začnu ječet ‚co to proboha je‘,“ řekl muž, který viděl Aladeovy akrobatické kousky.

Z poznámek si Alade nic nedělá, ze svojí pružnosti naopak těží. Ohebný ovšem není odjakživa, stojí za tím píle a trénink.

Foto: Newsflare, AP

Muž je tak ohebný, že ho lidé přirovnávají k mimozemšťanovi

„Dřív jsem měl nulovou ohebnost a nemohl jsem se ani dotknout prstů u nohou. Vzpomínám si, že když jsem poprvé viděl akrobata, byl jsem v šoku a nemohl jsem uvěřit svým očím. Dokonce jsem si myslel, že je fyzicky nemožné získat takovou ohebnost,“ říká pětadvacetiletý Alade o své minulosti.

Před dvanácti lety se tak rozhodl, že to změní a začne na své ohebnosti pracovat.

„Jsem tanečník a velmi mě inspirovala kontorsionistika (artistický obor založený na ohebnosti – pozn. red.) a jóga, takže jsem se začal každý den protahovat,“ dodává.

Nikdy není pozdě. Japonec je v 89 letech nejstarším surfařem světa

Muži

Nyní je rekordmanem

Po každodenním protahování a udržování pohyblivosti a pružnosti těla se mu 4. února 2023 po intenzivním dvoutýdenním tréninku podařilo překonat světový rekord.

Do Guinnessovy knihy rekordů se zapsal poté, co na rukou a s nohama za hlavou ušel nejrychleji 10 metrů. Dříve nebyl žádný pokus o tento rekord zaznamenán. Ani světovým rekordem ovšem Aladeho cesta nekončí, do budoucna má velké plány.

Nyní pokračuje ve výuce umělecké akrobacie a sní o vlastní škole.

„Nepřišlo to přirozeně, s tvrdou prací to ale dokáže každý. Stejně jako musíte cvičit v posilovně, abyste získali svaly a sílu, tak se musíte protahovat, abyste dosáhli větší pružnosti a pohyblivosti,“ radí rekordman všem začínajícím akrobatům.

Nejmladším spisovatelem světa se stal čtyřletý chlapec ze SAE

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám