Hlavní obsah

Nejmladším spisovatelem světa se stal čtyřletý chlapec ze SAE

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Guinnessova kniha rekordů zná nového nejmladšího spisovatele na světě. Saeed Rashed AlMheiri z Abú Dhabí ve Spojených arabských emirátech se jím stal ve věku čtyř let a 218 dní díky své knize Slon Saeed a medvěd.

Foto: Guinnessova kniha rekordů

Malý spisovatel Saeed byl zapsán do Guinnessovy knihy rekordů.

Článek

Knížka malého spisovatele vypráví o laskavosti a nečekaném přátelství mezi slonem a ledním medvědem a Saeed ji také sám ilustroval. Pro zápis rekordu bylo potřeba prodat tisíc výtisků, což se povedlo letos 9. března.

„Bylo to vzrušující a strašně mě to bavilo. Rád bych zlomil další rekord a věřím, že to dokážu,“ řekl malý autor pro oficiální web Guinnessovy knihy rekordů.

Rekordmankou je i Saeedova starší sestra AlDhabi, která ho k napsání knihy inspirovala. AlDhabi dříve držela rekord nejmladší autorky dvoujazyčné publikace, později se v osmi letech a 239 dnech stala nejmladší autorkou dvoujazyčné knižní série. Malá spisovatelka píše v angličtině a arabštině.

Foto: Guinnessova kniha rekordů

Nadaní sourozenci společně se svými knížkami.

AlDhabi navíc založila iniciativu s názvem Knihy od dětí dětem, která podporuje nadané děti od čtyř do deseti let v tvorbě knížek. Cílem iniciativy je, aby děti byly nejen čtenáři, ale i autory, ilustrátory a vydavateli.

Svého mladšího bratra vede k lásce ke knížkám společně s jejich matkou. Saeed už tak připravuje svoji další knihu. Kromě čtení a psaní ho baví i vyprávění příběhů, které podle něj buduje mysl lidí. Jeho koníčkem je také matematika.

„AlDhabi je inspirativní mladá dáma a Saeed ji následuje. Je důkazem toho, že každý se narodil s talentem a že talent nelze poznat, pokud nezkoušíme nové věci,“ dodali pyšní rodiče, podle kterých již oba sourozenci pracují na dalších knížkách.

Pětiletá Britka vydala vlastní knihu. Stala se světovou rekordmankou

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám