Hlavní obsah

Miloval britský komediální seriál, v jeho duchu se nesl i jeho pohřeb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netradiční pohřeb zorganizovala rodina Johnu Nunnovi z anglického hrabství Berkshire. Nesl se v duchu populárního britského sitcomu s názvem Only Fools and Horses, jejž Nunn zbožňoval. Záběry z obřadu nyní přinesla agentura AP.

Fanoušek britského sitcomu Only Fools and Horses se dočkal stylového pohřbu.Video: AP

 
Článek

Brit zemřel náhle v říjnu loňského roku ve věku 74 let a pohřeb zařizovaly jeho dvě dcery.

„Na internetu jsme narazily na možnost uspořádání pohřbu ve stylu Only Fools and Horses. Když jsme to viděly, byly jsme přesvědčené, že to bude skvělý nápad. Že se bude seshora nahlas smát, neboť byl velkým fanouškem tohoto seriálu,“ uvedla čtyřicetiletá Ellie.

„Neustále sledoval televizní reprízy a vlastnil všechna DVD, spoustu knih a dokonce i plyšovou hračku Del Boye (hlavní postava sitcomu, pozn. red.),“ dodala Nunnova dcera, která nápad pochopitelně konzultovala i se svou matkou.

Foto: AP

Fanoušek britského sitcomu Only Fools and Horses se dočkal stylového pohřbu.

„Mluvily jsme o tom s mámou, ukázaly jí nějaká videa a ona řekla: ‚To k němu přesně sedí!‘ A tak jsme kontaktovaly Darrena z Only Fools and Horses,“ prozradila Ellie název firmy, která se na podobné pohřby napříč celou Velkou Británií a Irskem specializuje.

Na záběrech z posledního rozloučení s Nunnem je vidět, jak jeho rakev veze žlutý tříkolový vůz, jenž v komediálním seriálu vlastnila již zmíněná hlavní postava známá jako Del Boy (ztvárnil ji anglický herec David Jason).

„Když jsme následovali pohřební vůz, viděla jsem mnoho usmívajících se lidí. Někteří zatroubili a dali našemu tátovi palec nahoru. U krematoria nám pak všichni říkali, jak úžasné to podle nich bylo. Byla to dokonalá pocta úžasnému muži,“ uzavřela Ellie.

Brit oslavil nevšedním způsobem konec 23letého manželství

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám