Hlavní obsah

K snídani, obědu i večeři jedl jen pizzu a hamburgery, zhubl přes pět kilo

Novinky, Magdalena Matoušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osobní trenér Ryan Mercer ze severoirského Bangoru boří mýty o stravování. Začalo to tak, že zhubl tři a půl kilogramu poté, co celý měsíc jedl každý den ke snídani, obědu i večeři pizzu. Na měsíční hamburgerové dietě se mu pak podařilo zhubnout ještě o dvě kila více.

K snídani, obědu i večeři jedl jen pizzu a hamburgery, zhubl přes pět kiloVideo: Reuters

 
Článek

V obou případech bylo Mercerovým hlavním cílem ukázat, že se člověk nemusí vzdávat svých oblíbených jídel, aby dosáhl kýžených výsledků. Kalorický deficit je podle něj důležitější než to, jaké jídlo člověk konzumuje.

Pizzová dieta

Čtyřiatřicetiletý Mercer si pizzu na každý den připravoval sám. To hodnotí jako nejtěžší část experimentu, protože příprava byla v jeho nabitém programu značně časově náročná.

„Každý den jsem konzumoval pizzu k snídani, obědu i večeři. Denně jsem si dal dvě pizzy z pita chleba a jednu větší z klasického pizzového těsta, což odpovídá zhruba deseti kouskům denně,“ osvětlil Mercer pro server Study Finds s tím, že jídelníček doplňoval ještě svačinami.

Jelikož vše připravoval sám, nepředstavoval experiment větší finanční zátěž. „Odhadované denní náklady byly asi šest liber (cca 160 Kč) na dvě pita pizzy, jednu pizzu z klasického těsta a tři saláty,“ vysvětluje. Mercer utratil ještě kolem dvou až tří liber za svačiny. V přepočtu ho tak denně vyšla strava na méně než tři sta korun.

Foto: Reuters

K snídani, obědu i večeři jedl jen pizzu a hamburgery, zhubl přes pět kilo.

Co se týče denního kalorického přijmu, od pondělí do pátku snědl mezi 1800 a 2100 kaloriemi. O víkendu příjem zvýšil na 2700 kalorií denně. Mimo kalorie dbal také na dostatečný příjem bílkovin a minimálně sedm porcí ovoce nebo zeleniny denně. Během celého procesu také pravidelně cvičil.

Video, ve kterém průběh a výsledky experimentu popisuje, získalo už přes dva miliony zhlédnutí a vzbudilo obrovský ohlas. Mercer je se svým výsledkem spokojen, přesto ale varuje, že každý člověk je jiný a podobná strava nemusí být vhodná pro každého.

Místo pizzy hamburgery

Pro velký úspěch se rozhodl experiment ještě zopakovat. Jeho volba padla na hamburgery, které jedl k snídani, obědu i večeři.

„Snědl jsem celkem 104 hamburgerů. Z toho 97 bylo domácích. Denně jsem jedl tři až čtyři hamburgery a zhubl jsem pět a půl kila,“ pochlubil se fitness trenér s výsledky.

Oběma experimenty tak dokázal, že není nutné jídlo škatulkovat, jen je potřeba dbát na míru konzumace.

„Nakonec je stejně nejdůležitější, abychom i během diet jedli jídla, která nám chutnají,“ shrnuje svoje poselství Mercer.

Američanka i ve 102 letech vede lekce cvičení pro seniory. Skončí, až bude stará

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám