Hlavní obsah

Japonské restaurace instalují kvůli sushi terorismu kamery s umělou inteligencí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská síť restaurací Kura Sushi, která jídlo hostům servíruje na pojízdném pásu a stejně jako další podniky dbá na to, aby hostům předkládala hygienicky nezávadné pokrmy, se pomocí kamer s umělou inteligencí rozhodla bránit proti nevhodnému chování některých návštěvníků. Informovala o tom agentura Reuters.

Japonské restaurace instalují kvůli sushi terorismu kamery s umělou inteligencí.Video: Reuters

 
Článek

Někteří hosté se dopouštějí takzvaného sushi terorismu, když například pijí sójovou omáčku přímo z lahve určené i pro další návštěvníky, nebo na jídlo pohybující se po páse plivou.

Právě takovým excesům se řetězec Kura Sushi hodlá bránit pomocí kamer s umělou inteligencí. Jakmile systém zachytí neadekvátní chování, upozorní na ně centrálu, jejíž zaměstnanci video vyhodnotí a v případě potřeby informují personál dotčené restaurace. Ten pak může kupříkladu znehodnocený talíř odstranit z pohyblivého pásu, aby se nedostal k dalším hostům.

„Naše restaurace si na tom, že servíruje jídlo na pojízdném pásu, zakládá, a proto plánujeme v již přijatých opatřeních pokračovat, “ sdělil zástupce marketingu restaurace Kura Sushi Airi Okamoto.

Foto: Reuters

Japonské restaurace instalují kvůli sushi terorismu kamery s umělou inteligencí.

Podnik používal kamery už dříve, ale jen k tomu, aby mohl určit, kolik jídla hosté snědli. Systém jim pak také vypočítal výsledný účet. Kvůli nevhodnému chování některých zákazníků získaly kamery další funkci, která umí identifikovat nestandardní chování. Zaměstnanci restaurace jsou následně schopni identifikovat viníka, případně přivolat policii.

„Bylo by skvělé, kdybychom podobný systém nemuseli používat, ale kvůli akcím, které provádí malá skupina lidí, není jiná možnost. Naši hosté chtějí jíst v čistém, hygienicky bezpečném prostředí,“ sdělil deníku The Japan Times mluvčí restaurace Kura Sushi Akihiro Tsuji.

Anketa

Jste fanoušky tzv. running sushi (jídlo je hostům restaurace servírováno na pojízdném pásu)?
Ano, running sushi mám v oblibě.
59,4 %
Ne, preferuji obvyklé podávání pokrmů.
30 %
Nikdy jsem o tom neslyšel.
10,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2065 čtenářů.

Největší podivnosti, které můžete ochutnat v Tokiu

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám