Hlavní obsah

Japonská restaurace, kde si hosté platili za zfackování od servírek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bizarní služby nabízela restaurace Shachihokoya v japonském městě Nagoja. Než zákazníkovi na stole přistál objednaný pokrm, dostal od tamního personálu pořádně nafackováno. Jakkoli se to řadě lidem může zdát překvapivé, podnik díky tomu začal vyhledávat stále větší počet zákazníků.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Záběry z podniku, na nichž servírky ve zlatém kimonu s vervou fackují zákazníky, se vcelku pochopitelně staly virálními na sociálních sítích.

Podle serveru The Straits Times byla fackovací služba nejdříve zdarma a na starosti ji měla pouze jedna z tamních servírek. Jakmile se ale poptávka po fackách postupně zvyšovala, musela restaurace najmou více personálu a službu se rovněž rozhodla zpoplatnit.

V tokijské restauraci vám na stole dost možná přistane jídlo, které jste si neobjednali

Muži

Jedna facka vyšla na 100 jenů (přes 15 korun). Pokud si zákazník chtěl vybrat, od které ze servírek mu facka přistane, musel si připlatit o 500 jenů (necelých 80 korun) navíc. Mužský personál facky nerozdával. Mezi hosty se však našli nejenom muži, ale i celá řada žen.

Netrvalo dlouho a restaurace Shachihoko se stala hitem. Kvůli fackám ji navštěvovalo velké množství jak japonských, tak zahraničních zákazníků. Sluší se rovněž připomenout, že nešlo o symbolické facky, nýbrž o přesně mířené a velmi tvrdé rány, mnohdy přicházející z obou stran.

„Čím tvrději ženské osazenstvo fackovalo, tím nadšenější hosté byli. Nejenže návštěvníci nebyli naštvaní, ale po zfackování se zdáli být uvolněnější. Dokonce servírkám, které je fackovaly, děkovali,“ píše The Straits Times.

Jak uvádí server Hindustan Times, nevšední služba byla skvěle fungujícím marketingem. Právě velká popularita však měla stát ale i za jejím zánikem. Kromě zákazníků totiž přitáhla rovněž zvýšený zájem úřadů, tudíž ji podnik raději přestal nabízet.

„Shachihokoya v současné době facky nenabízí. Vážíme si pozornosti, které se nám dnes dostalo, ale nemůžeme vyhovět zákazníkům, kteří si přejí být zfackováni. Nečekali jsme, že se stará videa stanou virálními. Než k nám zavítáte, berte to prosím na vědomí,“ uvedl na konci listopadu podnik na sociální síti X. Kdy facky přestal nabízet, v příspěvku neuvedl.

V restauraci v Tchaj-peji servírují ramen s mohutným stejnonožcem

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám