Hlavní obsah

Hospoda v australském městě duchů se stala magnetem na turisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Quamby v australském Queenslandu bývalo rušnou vesnicí, kde se choval dobytek a v jejímž okolí se těžilo zlato a měď. Od 70. let minulého století ovšem zeje prázdnotou. To se nyní snaží změnit manželé Sheilesovi z Gold Coastu, kteří znovuotevřeli místní hospodu. A světe, div se, podnik přitahuje velké množství turistů.

Hospoda v australském městě duchů se stala magnetem na turistyVideo: AP

 
Článek

„Po období, kdy bylo místo opuštěné, byla historická hospoda Quamby Pub založená v roce 1860 oživena a nyní je opět funkční!“ píše se na serveru Outback Queensland.

Splnil si sen. Za čtyři roky navštívil všechny své oblíbené hospody a utratil statisíce

Muži

O znovuotevření podniku se postarali manželé Karen a Nigel Sheilesovi, kteří opuštěnou budovu daleko od civilizace spatřili během dovolené a následně se rozhodli, že ji zrenovují.

Foto: AP

Hospoda v australském městě duchů se stala magnetem na turisty.

„Recyklovali jsme téměř vše, co se dalo znovu použít,“ svěřil se agentuře AP Nigel Sheiles a zároveň dodal, že bylo velmi náročně získat dodavatele, který by do takto odlehlého místa vozil potřebné zásoby.

Přes noc zůstávají desítky karavanů

Podobně náročný byl pro manželský pár i přesun z živelného Gold Coastu do místa, kde není pomalu ani živáčka. To však ale nyní právě díky nim už zdaleka neplatí. Jejich znovuotevřená hospoda totiž po letech opět srší životem.

„Všichni nomádi u nás zastavují. Každou noc tu přenocuje okolo 25 až 37 karavanů,“ nemůže si Nigel Sheiles aktuální situaci vynachválit. A jak se zdá, spokojení jsou i zákazníci. „Cítíte se tu velmi vítaní. Je to tu opravdu nádherné,“ uvedla jedna z místních návštěvnic.

Dubajský bar se specializuje na vodu. V nabídce má desítky „gurmánských“ druhů

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám