Hlavní obsah

Splnil si sen. Za čtyři roky navštívil všechny své oblíbené hospody a utratil statisíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šedesátiletý David Bingham z anglického hrabství Derbyshire minulé úterý dokončil čtyřletou pouť po hospodách, během níž navštívil všech 876 poboček svého oblíbeného řetězce Wetherspoon na Britských ostrovech. Podle svého odhadu celkem utratil okolo 30 tisíc liber (830 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

Posledním navštíveným podnikem čtyřletého putování Davida Binghama byla hospoda The Flying Horse na londýnském letišti Gatwick.

Článek

Posledním podnikem, který Angličan potřeboval navštívit, byla hospoda The Flying Horse na londýnském letišti Gatwick. Bingham si tak koupil levnou letenku do Irska, aby mohl projít bezpečnostní kontrolou a dát si tam vychlazené pivo.

„Nejsem si jistý, zda by si měl člověk kupovat letenku jen proto, aby se dostal do hospody, ale neexistovala jiná možnost. Teď jsem ale zcela upřímně velmi šťastný,“ svěřil se Bingham serveru BBC.

Cíle si však milovník piva dával postupné. Nejprve chtěl zavítat do všech hospod řetězce Wetherspoon v Derbyshiru, poté ve Staffordshiru. „A pak jsem zkrátka pokračoval,“ směje se Brit, jemuž manželka koupila seznam všech řetězců, které postupně navštěvoval od roku 2019.

„Některé jsou opravdu zajímavé. Měl jsem drink ve starých hasičských stanicích, na policejní stanici, tramvajové zastávce, v tiskárnách či u novinářů. Spousta z těch hospod má velkou historii,“ uvedl s tím, že 40 podniků, jež navštívil, se od té doby uzavřelo.

Řetězec mu poděkoval za oddanost

A na kolik ho čtyřleté putování po hospodách vyšlo? „Obvykle jsem využíval veřejnou dopravu, takže jsem si ve většině mohl dopřát půllitr. Nevím přesně, kolik jsem utratil. Nechodil jsem jenom do hospod, navštěvoval jsem i jiná místa, takže možná 30 tisíc liber? Je jedno, kolik to bylo, šlo o skvělou zkušenost. Opravdu jsem žil svůj sen,“ vypráví.

„Panu Davidovi Binghamovi za jeho vynikající výsledek tleskáme. Hodně lidí má podniky Wetherspoon ve Spojeném království a Irsku rádo, jen hrstce z nich se ale podaří navštívit všechny. David se nyní k této vybrané skupině připojuje. Vynaložil hodně času a úsilí k dosažení svého cíle a my mu děkujeme za jeho oddanost našim hospodám,“ uvedl mluvčí řetězce Eddie Gershon.

Anketa

Objevujete rádi nové hospody?
Ano, moc.
52 %
Čas od času.
34,6 %
Ne, mám svoji oblíbenou a jsem jí věrný.
13,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 791 čtenářů.

Během 24 hodin navštívil rekordní počet hospod. Nejtěžší věc v životě, říká

Muži

Může se vám hodit na Firmy.cz: Hospody a hostince, Irské hospody

Reklama

Výběr článků

Načítám