Hlavní obsah

Hospoda fungující od roku 1784 zavírá, ustoupí nové silnici

Kvůli přestavbě nebezpečné křižovatky nedaleko Gloucesteru na západě Anglie bude zbourána hospoda Air Balloon, která na místě stojí od roku 1784, informoval web stanice BBC. Jméno hostinec dostal po jednom z prvních letů horkovzdušného balonu v Británii, který nedaleko podnikl vědec Edward Jenner.

Foto: Facebook The Air Balloon, Bez zdroje

Hospoda zavře kvůli výstavbě nové silnice.

Článek

Majitelé zařízení na svém Facebooku napsali, že poslední hosty obslouží v 18:00 SEČ v poslední den letošního roku. „Bylo nám ctí vás po ta léta obsluhovat, bohužel ale nadešel čas, aby hospoda zavřela a ustoupila nové silnici,“ napsal tým zaměstnanců.

Na příspěvek na sociální síti obratem reagovali hosté i řidiči, kteří kolem hospody pravidelně projíždějí. „(Air Balloon) byl skvělým místem pro setkání s rodinou. Pod vaší střechou a ve vaší zahradě jsme získali krásné vzpomínky,“ napsala Glyn Evansová. Angela Bicknellová prohlásila, že její rodina podnik navštěvovala po čtyři generace, a dodala: „Všem v (hrabství) Gloucestershire budete hrozně chybět.“

Návrh na přestavbu silnice, který zahrnuje demolici Air Balloonu, představila společnost National Highways v roce 2019. Hospoda stojí vedle místa, kde se silnice A417 z Gloucesteru do Swindonu zužuje do jednoho pruhu. Stanice BBC v roce 2014 oznámila, že na místě od roku 1999 zemřelo 340 řidičů.

Londýnská hospoda pojmenovala pivo po princi Harrym, na poctu to ale nevypadá

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám