Hlavní obsah

Cítíte se osaměle? V Jihoafrické republice si můžete najmout profesionálního mazliče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osamělým dnům může být jednou provždy konec. Tedy alespoň v Jihoafrické republice, kde si lze za cenu 900 randů (přes 1000 korun) na hodinu a půl najmout profesionálního mazliče. Mazlení podle zakladatelky společnosti přispívá k vyklidnění a zbavení se stresu.

Jihoafrická firma nabízí zákazníkům mazlení za poplatekVideo: Reuters

 
Článek

Byznys s mazlením založila Florence Letswalová díky vlastní zkušenosti. „Měla jsem těžký den v práci, byla jsem vystresovaná. Můj partner navrhl, že se budeme mazlit. Krátce poté jsem se cítila mnohem lépe a řekla jsem si, že tohle každý den zažívá spousta lidí,“ svěřila se agentuře Reuters Jihoafričanka.

„Udělala jsem průzkum a zjistila, že služby s mazlením už existují v zahraničí, ale ne v Jihoafrické republice či jinde v Africe. Tak jsem se rozhodla, že s tím začnu,“ popisuje začátky čtyřiatřicetiletá Letswalová.

Společnost s názvem Pro Cuddling SA, která operuje ve třech jihoafrických provinciích a disponuje 50 profesionálními mazliči, provozuje od května loňského roku. Za hodinu a půl mazlení tady člověk zaplatí 900 randů (přes 1000 korun). Služby jsou dostupné pro jakékoliv pohlaví a pro lidi s jakoukoliv sexuální orientací.

Foto: Reuters

Jihoafrická firma nabízí zákazníkům mazlení za poplatek.

„Podle studií může mít mazlení následující výhody: úleva od stresu a úzkosti, snížení krevního tlaku, uvolnění hormonů ‚dobré nálady‘ v těle a mnoho dalšího,“ píše se na webových stránkách společnosti, která zdůrazňuje, že součástí mazlení může být maximálně objímání a srdečná konverzace.

Sexuální služby nenabízí

„Máme případy, kdy nám lidé volají a ptají se na sexuální služby. Ty však nenabízíme, nezabýváme se komerčním sexem v žádné podobě,“ tvrdí Letswalová a dodává, že klíčem společnosti je maximální bezpečnost, kterou klientům zajišťuje ověřováním identit obou stran a uvedením adresy, kde se bude mazlení odehrávat.

Práce snů? Japonec je placený za nicnedělání

Muži

„Zpočátku jsem to bral jako přivýdělek, pak jsem si ale uvědomil, že jsem milující člověk, který se pro druhé rozdá. Proč tedy nedát lidem to, co potřebují,“ svěřil se Sifiso Maseko, jeden z profesionálních mazličů.

Zatímco řada jeho klientů je se službami spokojená, mnozí obyvatelé Johannesburgu s takovým byznysem nesouhlasí.

„Nejsem si jistý, zda bych zaplatil 900 randů za mazlení, ale být mazličem by mi asi nevadilo,“ sdělil jeden z místních obyvatel. „Je to šílené. Platit takové peníze za něco, co můžeš mít zadarmo. Vždyť se můžeš pomazlit klidně i se svou matkou,“ dodal další.

Anketa

Využili byste služeb profesionálního mazliče?
Jasně, občas se cítím osaměle a takovou službu bych ocenil(a).
22,4 %
V žádném případě!
62,9 %
Ne, ale být mazličem by mi nevadilo.
14,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 620 čtenářů.

Američan vyrobil nástroj k líbání hmyzu. Červ můj polibek opětoval, tvrdí

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám