Hlavní obsah

Britská šermířka poráží v devadesáti letech o generace mladší soupeře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devadesátiletá Joy Fleethamová je prezidentkou šermířského klubu v anglickém Bridlingtonu a s největší pravděpodobností také nejstarší aktivní šermířkou ve Velké Británii. Navzdory jejímu pokročilému věku jí však v šermu nestačí ani o generace mladší soupeři, píše server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Joy Fleethamová na fotografii z loňského roku

Článek

Sportovnímu šermu se přitom Fleethamová začala věnovat až v 63 letech. „Je to hobby, které pohltilo můj život. Všechno v mém životě se kolem něj točí. Prostě to miluji,“ svěřila se v rozhovoru pro BBC čilá devadesátnice, která svým konáním chce především inspirovat, a to všechny bez rozdílu věku.

Šedesátiletý Francouz zdolal bez jištění mrakodrap. Vyslal tím vzkaz Macronovi

Muži

„Když to zvládnu já, zvládne to každý. Jsem živým příkladem. Život existuje i po sedmdesátce, osmdesátce a dokonce i devadesátce,“ směje se Britka a vzápětí pyšně dodává, že nedávno v šermu porazila sedmnáctiletého chlapce z Japonska.

Podle jejích slov se přitom stává pravidelně, že vítězí nad dětmi, teenagery i dospělými.

„Je jí 90, ale stále je velmi, velmi dobrá. Byla na olympiádě a napadlo mě, zda bych to mohl taky jednou dokázat. Chci být jako ona,“ řekl pro BBC jeden z chlapců, který je členem šermířského klubu Bridlington Blades Fencing Club, kde je Fleethamová prezidentkou.

„Když jsem s šermem začala, můj instruktor mi řekl, že si myslí, že budu šermovat do 100 let. A zdá se, že bude mít pravdu,“ uzavřela Fleethamová.

Příběh nejstaršího kulturisty na světě

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám