Hlavní obsah

Během dne zdolal tři nejvyšší hory tří zemí. S ledničkou na zádech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmatřicetiletý Michael Copeland, vysloužilý voják z anglického Staffordu v hrabství Staffordshire, vylezl během pouhých 24 hodin na nejvyšší horu Anglie, Skotska i Walesu. Po celou dobu přitom nesl na zádech ledničku. Chtěl tím zvýšit povědomí o duševním zdraví a vybrat peníze na pomoc lidem, kteří v tomto směru strádají.

Bývalý voják vylezl během jednoho dne na tři hory i s lednicí na zádechVideo: AP

 
Článek

Copeland, jenž v minulosti sloužil pro Grenadier Guards, pěší pluk britské armády, nejprve vylezl na vrchol skotské hory Ben Nevis, poté pokořil anglický Scafell Pike a svoji pouť, která trvala 23 hodin a 50 minut, zakončil pokořením waleské hory Snowdon.

Díky jeho výkonu se mu prozatím podařilo vybrat přes pět tisíc liber (133 tisíc korun), které věnuje charitě Mind věnující se pomoci lidem s problémy s duševním zdravím.

Kanaďan denně dokumentoval své hubnutí selfie fotografií. Nyní váží polovinu

Muži

„Lednička měla ilustrovat břemeno duševních problémů, které s sebou lidé tahají. Bylo to náročné,“ řekl agentuře AP Copeland s tím, že se cestou musel vypořádat s neustále se měnícími povětrnostními podmínkami – deštěm, silným větrem i sněhem.

Foto: AP

Bývalý voják vylezl během jednoho dne na tři hory i s lednicí na zádech.

Kromě toho bojoval i s časem. „Dostali jsme se na vrchol Snowdonu a uvědomili si, že do hodiny a půl musíme být dole. Bylo to velmi dramatické, poslední hodinu jsme museli běžet. Lednička mi neustále narážela do zad, bylo to nepříjemné, ale nemohl jsem to vzdát,“ sdělil Angličan, pro něhož bylo důležité, aby výzvu dokončil do 24 hodin.

„Bylo to celé o tom, abych zvýšil povědomí o duševním zdraví a pozitivním pohledu na život. Netrpím posttraumatickou stresovou poruchou, ale řada mých kamarádů z armády ano. I někteří členové rodiny v tomto ohledu v minulosti trpěli,“ svěřil se otec dvou dětí, pro kterého jsou právě procházky po přírodě a túry vhodným způsobem, jak duševním problémům ulevit.

Šedesátiletý Francouz zdolal bez jištění mrakodrap. Vyslal tím vzkaz Macronovi

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám