Hlavní obsah

40 hodin ve vlnách. Australský surfař trhl světový rekord

Novinky, Magdalena Matoušková

Bývalý profesionální surfař Blake Johnston z australského Sydney pokořil v půlce března světový rekord v nejdelším zaznamenaném surfování. Ve vlnách byl více než 40 hodin. Informovala o tom agentura Reuters.

Australan Blake Johnston surfoval 40 hodinVideo: Reuters

 
Článek

Johnston se do vody vrhl ve čtvrtek v jednu hodinu ráno na pláži na jihu australského Sydney. Během noci na něj svítily reflektory, které mu pomáhaly s orientací v příboji. Z pláže na něj dohlíželi zdravotníci.

Když po 30 hodinách a 11 minutách zjistil, že rekord už pokořil, vrátil se z oceánu a odpovídal na otázky novinářů. Podle informací agentury Reuters mu na pláži fandily stovky lidí včetně jeho rodiny.

Jak se z rybářského městečka stala mekka surfingu

Cestování

„Díky všem, jste nejlepší. Každý si zaslouží cítit se úžasně, zaslouží si o sebe pečovat,“ vyjádřil se čerstvý držitel rekordu, než se vrátil zpátky do oceánu.

Tam vydržel až do večera a jeho celkový čas se vyšplhal na více než 40 hodin. S dostatečnou rezervou tak pokořil předchozího rekordmana, Jihoafričana Joshe Enslina.

Podle informací tamějších médií zdolal Johnston za celou jízdu více než 700 vln.

Cílem jeho pokusu o rekord bylo vybrat, ve spolupráci s nadací Chumpy Pullin, peníze na iniciativy zaměřující se na duševní zdraví mládeže.

Surfař v průzračné vodě šlápl na žraloka, z videa mrazí

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám