Hlavní obsah

Surfař v průzračné vodě šlápl na žraloka, z videa mrazí

Sydney

Surfaři u australských břehů musejí podvědomě počítat s tím, že pod hladinou se během jejich radovánek vyskytuje řada vodních predátorů. Těžko si ale představit situaci, kdy desítky metrů od břehu doslova šlápnete na žraloka. Právě to se přihodilo tento měsíc jednomu ze surfařů poblíž světoznámé pláže Bondi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Surfař omylem skočil na žraloka, ten zděšeně uplavalVideo: KameraOne

 
Článek

Celý incident, ze kterého běhá mráz po zádech, zachytila kamera umístěná na dronu. Skupinka surfařů se poblíž Bondi Beach v australském Sydney vrhla do vod Pacifiku a jak je ze záběrů zřejmé, jeden z nich se nebezpečně blížil ke žralokovi.

Foto: Profimedia.cz

Žralok písečný

Když surfař seskočil do vody, na překvapeného živočicha doslova šlápl. Ten naštěstí pro muže nezaútočil, lekl se a odplaval rychle pryč. Později se ukázalo, že se jednalo pravděpodobně o žraloka písečného.

Žralok těžce zranil plavce v australské řece. Poprvé za víc než 50 let

Svět

Ačkoliv žraloci píseční nejsou primárně považováni za nebezpečné, jejich chování se rychle dokáže změnit, pokud jsou vyprovokováni. Vzhledem k tomu, že autor videa pouze na pláži natáčel a se surfaři neměl nic společného, je dost dobře možné, že muž v první chvíli vůbec netušil, že šlápl zrovna na žraloka. Vzhledem k vysoké popularitě videa je ale pravděpodobné, že se o svém štěstí dozvěděl záhy.

Na světoznámé pláži návštěvníky běžně chrání před žraloky speciální podvodní sítě. Také proto se daří eliminovat počet fatálních útoků na člověka. V celé Austrálii došlo v loňském roce k celkem osmi smrtelným útokům žraloků na člověka, v polovině případů se jednalo o žraloky bílé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám