Hlavní obsah

Zpěvák The Black Keys založil retro-projekt The Arcs

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kytarista a zpěvák Dan Auerbach ze skupiny Black Keys přichází s novým projektem The Arcs. Na internetu je jejich první singl Stay In My Corner a vůbec nezní špatně.

Foto: Mike Blake, Reuters

Dan Auerbach

Článek

První album Ther Arcs nazvané Yours, Dreamily vyjde 4. září. Formaci tvoří Auerbachovi dlouholetí kamarádi Leon Michels, Richard Swift, Homer Steinweiss, Nick Movshon a Kenny Vaughan.

„Tolhe je vyvrcholení všech těch let, kdy jsme spolu hrávali. Prostě jsme tomu konečně dali nějaké jméno a rozhodli jsme se vydat album,“ řekl kapelník.

Na rozdíl od syrových The Black Keys, které tvoří jen dva lidé, chtějí The Arcs přinést bohatou paletu zvuků.

”Kluci měli rovnocenný vliv na všechny písničky. Je to úplně něco jiného než The Black Keys, kde píšu texty, akordy, většinu melodií. Každý song na této desce je společným dílem celého bandu. Proto jsem to nepodepsal svým jménem. Líbí se mi, že si můžu oddechnout a nechat písničky, aby se rozvíjely beze mě, to je nová zkušenost.“

Nezajímá je, co chtějí rádia 

Zároveň je to velmi svobodná práce bez jakýchkoliv komerčních nároků, což ovšem do značné míry platí i pro the Black Keys.

„Pracovali jsme bez jakýchkoliv zábran. Nemysleli jsme na to, že děláme písničky pro nějaké rádio, to je evidentní. Už jsem tím strávil dost času u The Black Keys, tedy ne, že bychom tam psali písničky jen pro rádio. Už o tom nechci vůbec přemýšlet. S The Arcs jsme se snažili nahrát muziku, která oživuje standardy, které milujeme: staré soulové desky, Captain Beefheart, novější hip-hop. Písničky jsou experimentální, ale ne nepochopitelné,” dodal Auerbach.

The Arcs na nahrávce doprovází ještě dívčí mariachi band, který si říká Flor de Toloache. „Byly skvělé, požádal jsem je, jestli by zazpívaly, a když spustily, zněly jak teenagerky z Brooklynu, které poslouchají Aaliyah. Bylo to dokonalé,” uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám