Hlavní obsah

Zpěvačky Miley Cyrus a Shakira řeší své neúspěšné vztahy. V písních se pustily do svých ex

Americká zpěvačka Miley Cyrus a kolumbijská zpěvačka Shakira se rozhodly dát ve svých nových písních sbohem minulosti. Učinily to rázně a na sociálních sítích i v médiích se dostaly ihned do centra pozornosti, tedy na místo, odkud se do světa dobře křičí.

Foto: Profimedia.cz

Miley Cyrus v klipu k písni Flowers.

Článek

Před pár dny bylo velkou internetovou událostí, když Shakira zveřejnila skladbu BZPR Music Sessions #53, ve které si vyřizuje účty se svým bývalým manželem, španělským fotbalistou Gérardem Piquém. Miley Cyrus se zachovala stejně. Text i videoklip její nové skladby Flowers odkazují na nevydařené manželství s australským hercem Liamem Hemsworthem.

Jakkoli je potřeba obou dam řešit osobní záležitosti tímto způsobem pro některé hudební fanoušky hůře pochopitelná, upoutaly tak na sebe pozornost větší, než tomu bylo v posledních letech. Osobní témata v popu táhnou.

Ve stínu Bruna Marse

Manželství Cyrus s Hemsworthem oficiálně skončilo po dvou letech, na konci ledna 2020. Už jen fakt, že premiéra písně Flowers proběhla v den Australanových třiatřicátých narozenin, tedy 13. ledna, nevzbuzuje o záměru zpěvačky žádné pochybnosti.

„Můžu sama sobě koupit květiny, napsat své jméno do písku, mluvit se sebou po celé hodiny, říkat věci, kterým nerozumíš. Můžu si zajít zatancovat, a můžu si podržet vlastní ruku, můžu se milovat lépe než ty,“ zpívá Miley Cyrus ve skladbě.

Foto: Foto Cinemart

Liam Hemsworth jako nový hrdina Dne nezávislosti.

Pozorní posluchači zaregistrovali textovou podobu mezi Flowers (Květiny) a písničkou amerického zpěváka Bruna Marse When I Was Your Man (Když jsem byl tvůj muž). V jejím textu totiž stojí: „Měl jsem ti kupovat květiny, držet tě za ruku, měl jsem ti dát všechen svůj čas, když jsem k tomu měl příležitost, vzít tě na každou párty, protože jsi chtěla pořád jen tančit. A teď má láska tančí, ale s jiným mužem.“

Fanoušci Miley Cyrus v diskusích soudí, že When I Was Your Man je nejspíš písnička, která byla v jejím vztahu s Hemsworthem nějak důležitá.

Zpěvačka k písni vytvořila klip, který oplývá četnými odkazy na její romantickou minulost. Několik scén bylo natočeno ve vile, v níž se podle fanoušků Hemsworth dopustil četných nevěr až se čtrnácti různými ženami.

V jedné scéně pak zpěvačka probírá oblečení ve skříni. Na nahé tělo si nakonec vezme černý oblek, a když o chvíli později začne radostně tančit, je jasné, že i tato scéna má za sebou poselství. Oblek je totiž ten, který měl Hemsworth na premiéře filmu Avengers: Endgame v roce 2019. Už tehdy se páru moc nedařilo, což potvrzuje i jeho tehdejší hádka před fotoreportéry.

Včera odpoledne měl videoklip k písničce Flowers na kanálu YouTube více než čtyřicet sedm milionů zhlédnutí.

Shakira jako ferrari

Kolumbijská zpěvačka Shakira zase ve své nejnovější písničce BZPR Music Sessions #53 odkazuje na rozchod s fotbalistou Piquém.

Foto: Profimedia.cz

Shakira při svém vystoupení v Londýně v roce 2018.

„Jsem cenná jako dvě dvaadvacetileté,“ zpívá pětačtyřicetiletá umělkyně, když odkazuje na jeho novou milenku. Tu pak v textu přirovná k Renaultu Twingo, zatímco sebe k vozu Ferrari.

Píseň se okamžitě stala hitem, včera odpoledne měla na YouTube více než 143 milionů zhlédnutí. Zpěvačka ji nahrála v rámci hudebních seancí s argentinským DJem a producentem Bizarrapem.

„Promiň, chytila jsem jiné letadlo. Už se nevrátím, nechci další zklamání. Tak moc předstíráš, že jsi šampion, a když jsem tě potřebovala, dal jsi mi tu nejhorší verzi sebe sama,“ zpívá.

Foto: Vincent Kessler, Reuters

Španěl Gerard Piqué střílí gól

V jiném verši odkazuje i na třiadvacetiletou studentku, se kterou ji Piqué údajně podváděl, když byli ještě ve vztahu. „Zítra tě pustím, a jestli ji chceš vzít s sebou, vezmi ji,“ pokračuje.

Ona a Piqué spolu žili od roku 2011. Potkali se rok předtím při natáčení videoklipu ke zpěvaččině písni Waka Waka, která se stala hymnou fotbalového šampionátu v Jihoafrické republice. Svůj románek nejdřív tajili, leč nakonec šli s pravdou ven. Nikdy se nevzali, ale mají spolu dva syny. Informace o jejich rozchodu pronikly na veřejnost loni v létě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám