Hlavní obsah

Zemřela herečka Olivia Newtonová-Johnová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zemřela australská herečka Olivia Newtonová-Johnová, představitelka Sandy v muzikálovém filmu Pomáda. Bylo jí 73 let. O jejím skonu informoval manžel John Easterling.

BEZ KOMENTÁŘE: Olivia Newtonová-Johnová na archivních záběrechVideo: AP

 
Článek

Herečce byla před mnoha lety diagnostikována rakovina prsu. S onemocněním bojovala, ale nakonec prohrála. „Po 30 letech svůj boj s tímto onemocněním prohrála,“ řekl zdroj blízký rodině. Zemřela na ranči v jižní Kalifornii v pondělí ráno tamějšího času.

Newtonová-Johnová se narodila v Británii v roce 1948. Její rodina se o šest let později přestěhovala do Austrálie. Když jí bylo 14 let, založila s třemi svými spolužačkami dívčí band s názvem Sol Four. Později se zúčastnila televizní soutěže talentů Sing, Sing, Sing Johnnyho O’Keefa a vyhrála první cenu.

Zemřela herečka Olivia Newtonová-Johnová

Rok 1971 se stal zlomovým v její kariéře. Vydala singl s písní Boba Dylana If Not For You, který se stal mezinárodním hitem. Časopisem Record Mirror byla dvakrát vyhlášena nejlepší britskou zpěvačkou. Často vystupovala ve víkendových televizních pořadech Cliffa Richarda a účinkovala s ním také v televizním filmu The Case.

Foto: Profimedia.cz

Olivia Newtonová-Johnová jako Sandy a John Travolta ve filmu Pomáda

Později Velkou Británii opustila a přestěhovala se do Spojených států amerických. Po prvním úspěšném albu následovala další, ale byl to jeden propadák za druhým. Olivia Newtonová-Johnová dokonce uvažovala o tom, že s profesionálním zpíváním skončí.

Obrat v její kariéře nastal po uvedení filmové adaptace broadwayského muzikálu Pomáda v roce 1978. Roli Sandy jí nabídl producent Allan Carr po náhodném setkání na večírku. Film se stal kasovním trhákem roku 1978. Soundtrack filmu měl také velký úspěch, hned tři písně se umístily v Top 5 singlů. Pomáda vynesla zpěvačce nominaci na Zlatý Glóbus v kategorii nejlepší herečka v muzikálu. Píseň Hopelessly Devoted To You byla nominována na Cenu Akademie a Olivia Newton John ji přednesla při udílení cen v roce 1979.

Kromě filmu se Newtonová-Johnová věnovala dál hudbě, v roce 1981 slavila úspěch s písní Physical ze stejnojmenného alba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám