Hlavní obsah

Zemřel herec záporných rolí Anthony James

Ve věku 77 let zemřel americký herec Anthony James. Představitel darebáků prohrál svůj boj s rakovinou, napsal server deníku heute.at.

Upoutávka na film V žáru nociVideo: United Artists

 
Článek

Pocházel z Jižní Karolíny, jeho rodiče byli Řekové a přistěhovali se do USA ve 40. letech minulého století.

Jeho nejznámější rolí je vrah Ralph v oscarovém filmu V žáru noci (1967). Pikantní je, že před tímto snímkem s filmem neměl prakticky žádné zkušenosti. Měl za sebou několik drobnějších rolí v pár epizodách televizních seriálů. Po natočení tohoto snímku nastal v kariéře Anthonyho Jamese zlom.

Foto: Profimedia.cz

Anthony James v oscarovém snímku V žáru noci

O rolích romantických hrdinů si mohl nechat jenom zdát. Jeho specialitou se staly záporné postavy, k čemuž mu pomáhal i jeho vzhled. Po boku svého kamaráda Clinta Eastwooda se objevil ve dvou snímcích, a to Tulák z širých plání (1973) a Nesmiřitelní (1992).

Foto: Profimedia.cz

Fotografie z natáčení snímku Návrat z Čarodějné hory. Na snímku zleva Bette Davisová, Anthony James a Christopher Lee (vpravo)

Objevil se i ve filmech a seriálech, jako jsou: Columbo: Vražda na předpis, Sam Whisky, Spravedlnost černého muže, Vanishing Point, Culpeperovi hoši, Létající oko nebo Zdivočelý svět. Mezi jeho poslední filmy patřila i bláznivá komedie s Liamem Niesonem Bláznivá střela 2 a 1/2: Vůně strachu.

Anthony James má na kontě i seriály, například Bonanza, Hunter, Ženatý se závazky, Kriminální oddělení či Star Trek: Nová Generace nebo Neuvěřitelné příběhy.

V roce 1992 ukončil filmovou kariéru a začal se věnovat malbě obrazů. Jeho díla byla tak úspěšná, že byla vystavována ve velkých městech Ameriky, jako je New York, Boston a Miami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám