Hlavní obsah

Zemřel hudebník Colin Burgess z AC/DC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Canberra

Zemřel australský muzikant Colin Burgess, který se proslavil především jako bubeník v původní sestavě slavné rockové kapely AC/DC. V sobotu večer o tom informoval server Yahoo Finance.

Foto: koláž Novinky.cz s využitím Profimedia.cz

Colin Burgess na archivním snímku

Článek

„Se smutkem musíme informovat, že jsme se doslechli o úmrtí Colina Burgesse,“ napsala již v pátek pozdě večer kapela na svém oficiálním účtu na Facebooku.

Hudebníci na sociální síti neskrývali svůj zármutek. „Byl to náš první bubeník a velmi uznávaný hudebník,“ doplnili v příspěvku.

Příčina úmrtí zatím není jasná, poznamenal server Yahoo Finance.

Angus Young z AC/DC vzpomínal na bratra se slzami v očích

Kultura

Z kapely AC/DC ho vyhodili

Legendární rocková skupina AC/DC, která se stala nesmazatelnou ikonou hudebního světa, byla založena bratry Malcolmem a Angusem Youngovými v listopadu 1973. K nim se připojili další hudebníci, konkrétně baskytarista Larry Van Kriedt, zpěvák Dave Evans, a právě i bubeník Colin Burgess, čímž se formovala původní sestava této nyní slavné kapely.

Colin Burgess byl nicméně v únoru 1974 z kapely vyhozen. Důvodem bylo obvinění ze strany ostatních členů kapely, že vystupoval na pódiu opilý. Toto obvinění bylo pro Burgesse velkým zklamáním; a on sám později prohlašoval, že mu někdo možná podstrčil omamnou látku do nápoje.

Přestože jeho doba v AC/DC byla krátká, Colin Burgess neopustil hudební scénu. V roce 1998 dosáhl dalšího významného uznání, když byl za svůj přínos v kapele The Masters Apprentices uveden do australské hudební síně slávy.

Jeho hudební kariéra odstartovala již v polovině šedesátých let. První významnější skupinou, se kterou si zahrál, byla The Masters Apprentices. Ke kapele se připojil v roce 1968, tedy zhruba tři roky poté, co byla založena.

AC/DC oznámili návrat v plné parádě

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám