Hlavní obsah

Žádná umělá inteligence, jsme to my. Ringo Starr hájí novou píseň Beatles

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávné vydání skladby Now and Then od britské kapely Beatles bylo natolik překvapivé, že mnozí začali naznačovat, že hlas Johna Lennona pomohla „vytvořit“ umělá inteligence. Takové fámy rozčílily bubeníka Ringa Starra, který pochybovačům odpověděl v novém rozhovoru.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ringo Starr byl bubeník skupiny Beatles.

Článek

Skladba Now and Then byla zaznamenaná už na konci sedmdesátých let minulého století Johnem Lennonem, zpěvákem a kytaristou Beatles. Zbytek kapely na ní pracoval v devadesátých letech, ale projekt nakonec nedotáhl do konce.

Téměř o třicet let později se Paul McCartney a Ringo Starr, dva žijící členové liverpoolské skupiny, rozhodli zapracovat na písni, která díky moderní technologii a umělé inteligenci mohla znít tak, jak chtěli.

Ihned po oznámení tohoto nečekaného projektu se na internetu objevilo mnoho názorů na skladbu. Ringo Starr už tehdy ujistil, že v Now and Then zní pouze původní hlasy Lennona, McCartneyho a jeho samotného, přičemž totéž platí o nástrojích.

V rozhovoru pro AARP.org se naštvaný Ringo Starr rozhodl píseň znovu bránit. „Šířily se fámy, že to nebyl John, ale umělá inteligence,“ tvrdí a rovnou přiznává, že by fanoušky nikdy nepodvedl: „Paul a já bychom to neudělali. Je to krásná píseň a příjemný způsob, jak konečně zavřít jedny dveře.“

Starr také dodal, že při práci na písni měl pocit, jako by se John Lennon vrátil.

Mohly by být i další nové písně Beatles, říká režisér Jackson

Kultura

The Beatles s poslední písní ovládli britský žebříček po rekordních 54 letech

Kultura

Reklama

Související témata:
Skladba Now And Then

Výběr článků

Načítám