Hlavní obsah

Z nových knih: Dominik Dán, Jack Kerley, Robert B. Parker a Pip Vaughan-Hughes

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinkami tohoto týdne budou především detektivní příběhy: začneme dnes už klasikem nejen slovenské detektivky Dominikem Dánem a pokračujeme jeho americkými kolegy Jackem Kerleyem a Robertem B. Parkerem, milovníkem drsné školy. Další Američan Avery Colman připomene slavný příběh rozvedených manželů, do neúspěšné křižácké výpravy v 13. století zavede britský prozaik Pip Vaughan-Hughes, a nebude chybět ani komiks.

Článek

Dominik Dán

Noc plná lží

Kriminalista Richard Krauz a parťák Chosé je policejním ředitelem pověřen neobvyklým případem: vraždou prostitutky, jíž má být zkompromitován syn prezidenta republiky. Navíc je těsně před novými volbami a sebemenší skandál je samozřejmě nežádoucí. Na vyřešení mají pouhých 24 hodin a prezidentská ochranka jim chce diktovat, jak mají postupovat. Náhodná vražda se změní v dramatický souboj s politickou mocí, která chce gangstersky zvrátit řízení státu.

XYZ, přeložil Josef Šmatlák, 308 stran, 249 Kč

Jack Kerley:

Jeden ze sta

Bizarní a záhadné vzkazy nalezené na dvojici mrtvol v alabamském městě Mobile jsou podnětem rovněž k rychlému pátrání, jímž jsou pověřeni mladý detektiv Carson Ryder a zkušený policista Harry Nautilus. S přibývajícím počtem mrtvol se však Ryder noří do úděsné minulosti vlastní rodiny a hledá radu u psychopatického bratra, který byl usvědčen z podobných odporných zločinů. Brzy je tak konfrontován nejen s vlastními zapomenutými obavami a děsivými sny, ale také s vědomím, že další vrahovou obětí má být někdo, koho dobře zná.

BB art, přeložil Ivan Němeček, 288 stran, 249 Kč

Robert B. Parker:

Malované dámy

Román dokončil autor pouhý rok před svou loňskou smrtí. Soukromý detektiv Spenser, jeho osobní život i jeho nový případ však nezklamou čtenáře ani tentokrát. Najme si ho vysokoškolský profesor umění Ashton Prince, aby asistoval při předání výkupného za vzácný obraz ukradený z muzea. Akce se však zvrtne a pro Spensera se stane otázkou osobní cti zjistit, kdo za projeveným vydíráním vlastně stojí a z jakého důvodu měl on sám při něm fungovat jako loutkový bodyguard. Kdo ho vlastně chce zničit? Možná že odpověď na ni je klíčem k vyřešení případu.

BB art, přeložila Petra Klůfová, 240 stran, 229 Kč

Avery Corman:

Kramerová versus Kramer

Znalec manželských vztahů a zejména jejich krizí, jehož proslavilo koncem 70. let minulého století filmové drama s Dustinem Hoffmanem a Meryl Streepovou, připomíná příběh úspěšného reklamního pracovníka Teda Kramera, který po nečekaném odchodu manželky zůstává sám se svým sedmiletým synem. Zpočátku je svou novou rolí poněkud zaskočen, ale brzy se dokonce smíří i s profesním sestupem. Jenže po roce a půl odloučení se Joanna Kamerová vrací a chce svého syna zpět…

XYZ, přeložila Soňa Nová, 272 stran, 249 Kč

Pip Vaughan-Hughes:

Mečem a krví

Král Ludvík IX. se ve 13. století chystá na svoji neslavnou 7. křížovou výpravu, která skončí zkázou v Egyptě. Autor se na věc dívá jako na příběh papeže a císaře, kteří si jdou vzájemně po krku. Hamižnost a ambice se samozřejmě vymstí a výsledkem je jako obvykle krveprolití nevinných. Autorův hrdina Petroc z Aunefordu se ocitá přímo uprostřed dění. Po letech strávených na palubě lodi Kormorán ve společnosti obchodníků s relikviemi se konečně ocitá na pevné zemi. Je z něj bohatý muž, podílník významné benátské banky a mohl by si plnými doušky užívat svého bohatství. Brzo však zjistí, že peníze a svoboda se nemusí rýmovat.

BB art, přeložil Petr Kovács, 328 stran, 249 Kč

HyeKyung Baek, Cecily von Ziegesarová:

Gossip Girl: Manga: Jen pro tvé oči 2

Druhý díl manga série GOSSIP GIRL „Sex ve městě“ pro teenagery je tady. Nejprodávanější románová řada se však ubírá novým směrem. Hrdinové původního příběhu Gossip Girl se vracejí, aby při středoškolských studiích prožili nový příběh Blair a Vanessy, z nichž se stalyneobvyklé spolubydlící. Počáteční klid se změní v souboj o novou lásku. Nebo snad o mstu za minulé hříchy?

BB art, přeložila Anna Školníková, 264 stran, 199 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám