Hlavní obsah

Z Jamajky do Prahy letí vysmátí Raging Fyah

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jamajská skupina Raging Fyah patří k nejpozitivnějším partičkám na dnešní scéně. Poměrně mladá skupina, která se v Evropě rychle prosazuje, předvede reggae ze staré školy 3. dubna v Lucerna Music Baru.

Foto: Myspace

Raging Fyah

Článek

Raging Fyah se drží kořenů a hladce plynoucích houpavých rytmů, které nenarušují rapem nebo elektronikou. Občasné dechy a drobná kytarová sólíčka zůstávají v pozadí, nad nimi se vznáší poklidný, nevtíravý hlas.

Jejich historie není dlouhá, spojili síly v roce 2006 a po intenzivním koncertování vydali v roce 2011 první oficiální album The Judgement Day. To naplnili skutečně vymazleným, jemným, pohodovým reggae a sklidili pozitivní recenze.

Někteří domácí příznivci reggae už možná tuhle šestici viděli loni na slovenském festivale Uprising.

"Chceme sdílet pozitivní muziku ve všech koutech světa," říkají zpěvák Kumar Bent, klávesák Demar "Kojo" Gayle, baskytarista Delroy "Pele" Hamilton, bubeník Anthony "Toni" Watson a kytarista Courtland "Gizmo" White. Sestavu doplňuje zvukový inženýr Mahlon.

Reklama

Výběr článků

Načítám