Hlavní obsah

Winsletová představila Polanského komedii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benátky

Benátský filmový festival pokračoval v pátek promítáním snímku režiséra Davida Cronenberga Nebezpečná metoda, který se věnuje problematickým vztahům psychoanalytiků Carla Junga a Sigmunda Freuda s jejich jednou pacientkou.

Článek

Objevil se i první film francouzské provenience - Un été brulant (Horké léto) režiséra Philippa Garrela.

V noci na pátek diváci zhlédli novou komedii režiséra Romana Polanského Carnage (Bůh masakru). Jak soudí agentura DPA, osmasedmdesátiletý Polanski se dle očekávání světové premiéry nezúčastnil, vyslal však na jeho prezentaci tři hlavní představitele snímku Kate Winsletovou, Christopha Waltze a Johna C. Reillyho.

Foto: Reuters

Britská hvězda Kate Winsletová a rakouský herec Christopher Waltz zdraví benátské diváky.

Ve filmu, který je adaptací i u nás známé stejnojmenné divadelní hry francouzské autorky Yasminy Rezy, vystupují dva manželské páry, které chtějí zklidnit situaci po konfliktu svých synů. Sice se snaží spor řešit umírněným způsobem, konflikt však eskaluje. Snímek, který je francouzsko-španělsko-německo-polskou koprodukcí, natočil Polanski půl roku po propuštění z domácího vězení ve Švýcarsku.

Podle agentury Reuters by byl Polanski potěšen dlouhým potleskem a smíchem, který si získal v Benátkách jeho film, jeden z 22 snímků zařazených do hlavní soutěže benátského festivalu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám