Hlavní obsah

Volbeat: Hrát po Iron Maiden? Díky moc!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před necelým rokem, v době svého dvacátého výročí, vydala dánská skupina Volbeat album Servant of the Mind. V pátek ho konečně představí tuzemskému publiku naživo v pražském O2 universu. „Mluvíme spolu první večer turné,“ zdravil v telefonu bubeník Jon Larsen v půlce října z Hamburku. Jako svou předkapelu Volbeat přivezou Skindred.

Foto: Live Nation

Volbeat mají v České republice mnoho fanoušků. Jon Larsen vpravo.

Článek

Před rokem jste vydali album Servant of the Mind. Jak ho nyní hodnotíte?

Podařilo se na nám něm, co jsme si předsevzali. Zkusili jsme se trochu vrátit v čase a znovu si připomenout naše kořeny. Byli jsme s výsledkem spokojeni a zdá se, že mnoho fanoušků s námi souhlasí a tenhle krok směrem k našim začátkům ocenili. Jsme na to album hrdí.

Co pro kapelu bylo dosavadním letošním vrcholem?

Rozhodně byly zásadní velké německé festivaly Rock am Ring a Rock im Park. To jsou vždy velké evropské festivalové události, které si užíváme. Na jednom festivalu jsme letos také hráli po Iron Maiden, z čehož jsme byli trochu nervózní. Hrát po Maidnech? Díky moc!

Chvíli jsem ten koncert sledoval a pro jistotu se dopředu smiřoval s tím, že až půjdeme na pódium my, publikum tam už nepůjde. Ale k našemu překvapení tam pořád bylo opravdu hodně lidí i na nás. Byl to povedený večer. Letos bylo ale příjemné snad každé vystoupení. Je skvělé být zpět a dělat práci, kterou milujeme.

Pandemie otřásla hudebním průmyslem a ten se stále potýká nejen s jejími důsledky, ale i se současnou ekonomickou realitou turné. V jaké formě je nyní vaše kapela?

To je opravdu těžká otázka. Mám pocit, že skoro nikdo asi úplně nedohnal ty ztracené roky, a jak správně říkáte, nyní tu máme další krizi. Prožíváme jiné časy, ve kterých se za úspěch počítá, když se vám vůbec podaří vyjet na turné a hrát pro fanoušky.

Jsem vděčný, že se nám to daří. V zásadě nic jiného nepotřebujeme. Snažíme se nepřemýšlet a neporovnávat se situací před třemi lety, protože to bychom z toho asi zešíleli.

Nehrozilo vám, že budete muset zrušit turné jako jiné kapely?

Když dal náš management tohle turné dohromady, měli jsme trochu obavy, jak to bude fungovat. Lidé, kteří koncerty zajišťují, nám říkají, že se nemusíme ničeho bát. Takže prostě budeme dělat svou práci a doufat v nejlepší.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Servant Of The Mind - Volbeat

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám