Hlavní obsah

Vesnu před Eurovizí podpořila Lucie Bílá

Vlastnoručně vyrobený řetízek s přívěskem ve tvaru písmene „V“ darovala zpěvačka Lucie Bílá členkám dívčí skupiny Vesna. Podpořila je tak před účastí ve vyhledávací soutěži Eurovision Song Contest, jejíž semifinále a finále se odehrají v květnu v britském Liverpoolu. Vesna nás tam bude reprezentovat s písničkou My Sister’s Crown.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Lucie Bílá předala členkám skupiny Vesna řetízky pro štěstí osobně. Zleva Olesya Ochepovská, Lucie Bílá, Patricie Fuxová, Bára Šůstková a Tereza Čepková.

Článek

„Písmeno V znamená Vesna, ale může to znamenat i vítězství,“ řekla Právu Lucie Bílá, která na setkání kapely s podporovateli a novináři ještě dodala, že obdivuje statečnost, s jakou hudebnice vyrážejí uspět do světa. S Patricií, zpěvačkou skupiny Vesna, má kromě přátelského vztahu i pracovní. Ta je autorkou několika jejích písniček.

Vesna momentálně intenzivně zkouší. Má také za sebou vystoupení na zahraničních přehlídkách, které se konají v rámci propagace Eurovize. Znají ji už diváci v Polsku, Izraeli, Španělsku, Nizozemsku a v Anglii.

Foto: Milan Malíček, Právo

Skupina Vesna těsně po vyhlášení svého postupu do Liverpoolu.

Mezi top 10

„Prožíváme teď nejintenzivnější období našeho života. Když jedné z nás dojde dech, ostatní ji podrží a dodají odvahu do další práce,“ řekla Právu zpěvačka Patricie Fuxová.

Vesna bude mít pro české zástupce na Eurovizi nebývalou výchozí pozici. Mnozí ji totiž řadí mezi favority na postup do finále a v tipech sázkových kanceláří je momentálně na jedenáctém místě.

„Mám-li mluvit sama za sebe, přiznávám, že když nás BBC zařadila do top 10 mezi všemi účastníky, dobré vyhlídky nám dávají sázkové kanceláře a v diskusích nás lidé řadí mezi favority, toužím dosáhnout co největšího úspěchu. Současně si s holkami pořád říkáme, že musíme mít nohy na zemi. Na to, abychom uspěly, budeme mít v Liverpoolu jen nějaké tři minuty na pódiu. Vím, že ze sebe vydáme to nejlepší, co v tu chvíli budeme moci. O našem umístění rozhodnou diváci, po našem vystoupení už to bude na nich,“ dodala Fuxová.

„To, že nám mnozí věří, nás motivuje,“ konstatuje houslistka a zpěvačka Bára Šůstková. „Nejsme z toho nervózní, což asi bude tím, že na nás z České republiky nedoléhá žádný velký tlak. Tahle země kulturu Eurovize moc nebere, takže v Liverpoolu budeme soutěžit ve velké míře za sebe a za ženy. Chceme se ale dostat co nejvýš.“

Odlet? Již brzy

Do Liverpoolu Vesna odletí v neděli 30. dubna. V místě konání semifinále a finále pobude čtrnáct dní. V prvních dnech ji čekají zkoušky na pódiu, následně si odpočine a v úterý 9. května přijde na řadu první semifinále. V něm se představí jako třináctá v pořadí.

Pokud se dostane do finále, vystoupí v rodišti skupiny Beatles i v sobotu 13. května. Den poté vydá minialbum Muzika, které vzniklo v době, kdy už se chystala na prestižní soutěž.

Podle bookmakerů je skupina Vesna spolufavoritem Eurovize

Kultura

Na Eurovizi pojede skupina Vesna

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz: Anima - Vesna

Reklama

Výběr článků

Načítám