Hlavní obsah

Ve StarDance končí choreograf Marek Zelinka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po porotci Zdeňku Chlopčíkovi v taneční soutěži StarDance končí také choreograf Marek Zelinka. Na rozdíl od Chlopčíka se ale po delší úvaze rozhodl odejít sám. V roli hlavního choreografa jej nahradí Ivana Hannichová a Martin Kolda.

Foto: Česká televize - Mikuláš Křepelka

Marek Zelinka

Článek

Marek Zelinka s tanečními páry pracoval ve dvou ročnících, jedenácté a dvanácté řadě soutěže. „Rozhodnutí nepokračovat v dalším ročníku nebylo jednoduché a zvažoval jsem ho dlouhou dobu. Lidí, se kterými jsem spolupracoval i pořadu samotného a jeho diváků si totiž vážím. Pozice hlavního choreografa vyžaduje velké časové nasazení a není jednoduché si rozplánovat rozložení sil na většinu roku. Každopádně budu tím, koho může StarDance stále počítat mezi své příznivce,“ uvedl Marek Zelinka.

Sám tančil s herečkou Marií Doležalovou v sedmé řadě StarDance, ve které zvítězili.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Marie Doležalová a Marek Zelinka

„Marek Zelinka byl nepřehlédnutelný jak na tanečním parketu, tak i v zákulisí StarDance. Jeho rozhodnutí plně respektuji a v další kariéře mu přeji jen to dobré,“ řekla kreativní producentka soutěže Lucie Kapounová.

Zdeněk Chlopčík už nebude porotcem StarDance

TV a streaming

„Ivana Hannichová i Martin Kolda za sebou mají mimořádné úspěchy a na spolupráci s nimi se těším. Ivana bude mít na starosti přípravu choreografií na úvod přímých přenosů a speciální taneční čísla. Martin bude od začátku červencových zkoušek až po finálový večer nápomocný tanečním párům s jejich jednotlivými vystoupeními,“ dodala k novým choreografům.

Martin Kolda je mimo jiné vicemistr České republiky ve standardních formacích a reprezentoval i na mistrovství světa.

„Je mi ctí, že mě Česká televize oslovila ke spolupráci na tak významném projektu, jako je StarDance, a doufám, že díky svým zkušenostem napříč různými tanečními styly, jako jsou samozřejmě standardní a latinskoamerické tance, ale i balet, moderní a jazzový tanec, budu přínosem a pomocnou rukou všem zúčastněným. Udělám všechno pro to, aby navázal na předchozí skvělou práci Marka Zelinky. Věřím, že tento pořad zůstane i nadále tak skvělým jako posledních dvanáct ročníků, a že bude motivovat diváky všech generací k tanci a aktivnímu životnímu stylu,“ uvedl.

Ivana Hannichová je choreografka, lektorka a tanečnice, která vytvořila choreografie k českým verzím muzikálů Aida, Mamma Mia!, Tarzan a Anděl páně. Spolupracovala se souborem 420 PEOPLE.

StarDance sice skončila, ale už příští rok bude další

Kultura

StarDance vyhráli Darija Pavlovičová a Dominik Vodička

Kultura

Reklama

Související témata:
Marek Zelinka

Výběr článků

Načítám