Hlavní obsah

StarDance sice skončila, ale už příští rok bude další

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rekordní počet diváků sledoval v sobotu večer finále taneční soutěže StarDance aneb Když hvězdy tančí v České televizi. Vítězství herečky Dariji Pavlovičové a jejího tanečníka Dominika Vodičky přihlížel jeden a tři čtvrtě milionu lidí. A už se mohou těšit na pokračování – třináctá řada přijde hned příští rok.

Foto: Jan Handrejch, novinky.cz

Finalisté letošního ročníku StarDance (zleva) Darija Pavlovičová, Dominik Vodička, Vavřinec Hradilek, Kateřina Bartuněk Hrstková, Eva Adamczyková a Jakub Mazůch

Článek

Veřejnoprávní televize má navíc od britské BBC zakoupena licenční práva celkem ještě na dvě řady, takže určitě v budoucnu dojde i na čtrnáctou řadu. Potvrdil to programový ředitel ČT Milan Fridrich.

„Je to nejúspěšnější projekt celého televizního trhu a je to součást špičkové veřejné služby,“ prohlásil Fridrich.

Velký počet diváků nepřitahovalo jen finále, nýbrž celý ročník. Podle Fridricha byl divácky z nejúspěšnějších v historii pořadu.

StarDance vyhráli Darija Pavlovičová a Dominik Vodička

Kultura

„Je to fantastický výsledek. Vidím v tom velké ocenění práce všech, kdo se na projektu podílejí, od soutěžících, tanečníků, poroty přes produkci, režii a další. Jsme tedy spokojeni a zájmu diváků si vážíme,“ zhodnotil programový ředitel.

Jestli a jaké budou ve třinácté řadě, která by měla začít už za deset měsíců, změny, Fridrich prozradit nechtěl. Na sociálních sítích se už například vyrojily spekulace, zda zůstane moderátorská dvojice, která je se soutěží spjata od jejího počátku v roce 2006.

„StarDance za těch dvanáct ročníků vždy přinášela změny. Marek Eben a Tereza Kostková jsou pilíře soutěže a neodmyslitelně k ní patří. Jejich výkon je špičkový, a pokud se ptáte mě, já pro změny důvod nevidím. Ale nemohu mluvit za ně. Jen si mohu přát, aby je to stále tak bavilo jako diváky,“ řekl Fridrich.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Programový ředitel České televize Milan Fridrich

Dříve byla porota i čtyřčlenná, ale letos rozhodovali jen tři porotci. Rozhodnutí, zda to tak zůstane, by Fridrich podle svých slov nechal na tvůrcích a širším vedení soutěže. „Podle mě tříčlenná porota skvěle fungovala a je to trend i v zahraničí,“ míní šéf programu.

Výjimečnou podle něj dělá StarDance i hudba v podání Moondance Orchestra Martina Kumžáka, Epoque Quartetu a sólistů.

„Živá hudba soutěži propůjčuje atmosféru skutečného plesu. Myslím si, že část úspěchu StarDance v Česku je právě v tom, že hrajeme živě a vidíme úžasné výkony zpěváků v přímém přenosu,“ uvedl Fridrich.

Tančí už šest desítek zemí

Soutěž BBC, ve světě nejčastěji známá jako Dancing with the stars, se vysílá v jednašedesáti zemích, a ne všude hraje živý hudební doprovod.

Práva na dvě nové řady StarDance ČT zakoupila ještě za éry bývalého generálního ředitele Petra Dvořáka.

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý šéf ČT Petr Dvořák

„Když se řekne StarDance, vibruju očekáváním, protože StarDance je pro mě jednou z nejmilejších povinností,“ řekl Dvořák těsně předtím, než na podzim předal žezlo svému nástupci Janu Součkovi.

Ten projekt také podporuje, jako divák se účastnil i některých soutěžních večerů.

„Pořád poslouchám z různých úst, ať už politických, nebo komerčně televizních, že StarDance není formát, který má dělat Česká televize. Jsem přesvědčen, že je to přesně naopak. Protože vedle toho, že je krásný, má energii a noblesu, spojuje před televizní obrazovkou celou rodinu, která si ho užívá,“ dodal Dvořák.

StarDance: Slova po vyřazení i oslava vítězství, jak je zachytily kamery

Kultura

Semifinálové StarDance bylo nejsledovanější za posledních šestnáct let

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám