Hlavní obsah

Přímá adopce, vážné téma pojaté s nadhledem. Začalo natáčení seriálu Děcko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozvedená matka se během třetího těhotenství rozhodne pro neobvyklé řešení své životní situace. Hned po porodu chce dítě svěřit novým adoptivním rodičům, které si sama vybere. To je v kostce děj nového desetidílného seriálu Děcko, který se právě začal natáčet.

Foto: Zuzana Páchová/ČT

Hlavní hrdinku hraje Judit Pecháček.

Článek

Scénář napsaly Kateřina Krobová a Lucie Macháčková, spoluautorky pořadu Protivný sprostý matky.

„Ústřední linkou všech deseti dílů Děcka je přímá adopce, tedy zcela legální postup, kdy si těhotná žena napřímo, bez asistence úřadů a institucí, vybere pár či jednotlivce, kterému po porodu svěří dítě do péče. Je to netradiční postup, ale vůbec ne neobvyklý,“ vysvětlila Lucie Macháčková.

„Na příbězích našich hrdinů ukazujeme i různé podoby náhradního rodičovství. Velmi intenzivní vztah jsme samozřejmě měly s hlavní hrdinkou Klárou. Bylo těžké ji na začátku nesoudit, ale postupně jsme došly k pochopení, k sympatiím. Při psaní scénářů jsme s ní prožily téměř dva roky a ten vztah byl skutečně až na dřeň,“ doplnila Kateřina Krobová.

Foto: Zuzana Páchová/ČT

Autorky scénáře Lucie Macháčková a Kateřina Krobová

Rašilov změní hodnoty, sympaťák Majer se zadívá na společnost shora. Česká televize točí seriál Ratolesti

TV a streaming

Režiséry seriálu jsou Rozálie Kohoutová a Radim Špaček. Do hlavních rolí tvůrci obsadili Judit Pecháček, Ondřeje Malého, Elizavetu Maximovou, Daniela Krejčíka, Andreje Poláka, Terezu Hofovou, Evu Hacurovou či Patrika Děrgela.

„Moje hrdinka v seriálu Děcko už má dva potomky, každý z nich má jiného tatínka. Třetí těhotenství ji dostane do situace, kterou musí vyřešit hlavně s ohledem na svou stávající rodinu. Nejsympatičtější je mi na ní to, že všechno dělá pro dobro svých dětí. Je to milující matka v nelehké životní situaci,“ uvedla ke své postavě Kláry Judit Pecháček.

Foto: Zuzana Páchová/ČT

Režiséři Rozálie Kohoutová a Radim Špaček

Radim Špaček k žánrovému zasazení řekl: „Hrajeme sice se závažným tématem, ale scénáře jsou plné humorných a odlehčených situací. Chceme se tedy víc než dramatu přiblížit komedii.“

První klapka seriálu Děcko padla poslední březnový týden v Hořovicích na Berounsku. Seriál by měl být dotočen koncem léta. V programu ČT 1 by se měl objevit v příštím roce.

Nabourali jsme tabu, říká Tereza Kopáčová, která natočila seriál Smysl pro tumor

Kultura

StarDance sice skončila, ale už příští rok bude další

Kultura

Reklama

Související témata:
Seriál Děcko

Výběr článků

Načítám