Hlavní obsah

Macháček a Cina budou vyšetřovat paranormální jevy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulou neděli skončil v České televizi velmi úspěšný osmidílný seriál Smysl pro tumor, jehož každý díl sledovalo průměrně 1,35 milionu diváků. Nyní si veřejnoprávní televize přichystala na dalších osm nedělních večerů další novinku To se vysvětlí, soudruzi! Je z úplně jiného ranku, jedná se totiž o kombinaci několika žánrů - komedie, parodie, sci-fi, detektivky, hororu a westernu.

Foto: ČT

Jiří Macháček a Jan Cina v novém seriálu To se vysvětlí, soudruzi!

Článek

Partička vědců v patách s estébáky bude v socialistickém Československu zkoumat paranormální jevy.

První díl se jmenuje Ostře sledované UFO - v kruzích v obilí se objeví nečekaný objekt. Ten bude zkoumat hlavní dvojice vědců, které hrají Jiří Macháček a Jan Cina, v patách s estébáky v podání Anny Fialové a Leoše Nohy.

Režisér Matěj Chlupáček: Kulisy k seriálu To se vysvětlí, soudruzi! jsme si schovali

Na kus řeči

„Je to seriál o bandě podivínů, která vyšetřuje paranormální jevy. Zároveň je to ale i velmi silný lidský příběh, jenž se prolíná pod těmi všemi bizarnostmi, které se v seriálu dějí. Díky této sérii zažíváme svěží scenáristický pohled na socialistickou éru. Vydržte s námi až do konce osmého dílu, protože opravdu je na co koukat. Každý díl prezentuje úplně jiné lokality, jiné zápletky a žánry a myslím si, že diváci v České republice na tohle obecně nejsou zvyklí. Ani my tvůrci ne. Díky spolupráci s Českou televizí a německou ZDF jsme konečně dostali šanci natočit něco opravdu velkého, takže z toho máme ohromnou radost,“ řekl režisér Matěj Chlupáček.

Foto: ČT

Vědci (Jiří Macháček a Jan Cina) a estébáci (Anna Fialová a Leoš Noha)

Chlupáček natočil liché díly, ty sudé pak jeho kolega Michal Samir. Osmý díl je jejich společný.

„S Matějem máme podobné vidění světa. Když vymyslíme nápad, umíme odhadnout, zda by ten druhý byl pro, nebo proti. Pracujeme spolu intenzivně patnáct let, to už se musí někde projevit,“ dodal Samir.

Režisér Michal Samir: Karlos je primitivem stejně jako já. Taky miluju jednoduchost i krásné věci

Film

Filmař Matěj Chlupáček. Od nevěstek až po hermafrodita

Kultura

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám