Hlavní obsah

Lenka Termerová: Paranormální jevy zažívám každý den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadelní, filmová i seriálová herečka Lenka Termerová navštívila karlovarský filmový festival, kde společně s kolegy představila nově vznikající seriál To se vysvětlí, soudruzi!. Ten vychází z roku 1983, kdy v Československu existoval ústav, jenž se zabýval paranormálními jevy. Termerová Novinkám svěřila, že natáčení pro ni byla práce snů, a také se svěřila, že nevysvětlitelné jevy se jí dějí každý den.

Lenka Termerová o filmu To se vysvětlí, soudruzi!Video: Novinky

 
Článek

„Já to zažívám každý den. Když na někoho myslím intenzivně, koho mám ráda, tak mi ten člověk zavolá nebo ho potkám. To jsou takové věci, které jsou,“ vysvětlila Termerová a dodala, že také věří v existenci jiných civilizací.

Termerová hraje profesorku Miladu Minterovou, která je sice kandidátkou věd v oboru energetiky, ale v ústavu dělá sekretářku.

Herec Matěj Hádek o Bodu obnovy: Kdybych se čerstvě nestal otcem, tak bych se nenechal obnovit

MFF KV

„Pro mě to je krásný půlrok, který trávím, a přála bych si, aby takové práce bylo víc. Někdy se říká, že sestoupil anděl, že všichni tu práci bereme ne, že chodíme do zaměstnání, ale že opravdu všichni se snaží, a to včetně technikářů, osvětlovačů, cítíte to, že je to něco, čemu všichni fandí, a to není úplně obvyklé,“ rozplývala se nad vzpomínkami na natáčení herečka.

Lenka Termerová si myslí, že seriál je zajímavý úhel pohledu na dobu, kterou ona sama zažila. Divák prý bude nadšený. „Je to velmi inteligentní, vtipný, dojemný scénář, tak se opravdu těším, že to, co jsme zažili v práci, se opravdu odrazí i ve výsledku a že to něco divákům dá, protože pro nás to byla opravdu moc hezká práce.“

Foto: Novinky

Lenka Termerová

Zápletka komediálního seriálu vychází ze skutečného ústavu, Psychoenergetické laboratoře, která se pod ČVUT a VŠCHT zabývala paranormálními jevy do roku 1992. Socialistická komediální Akta X, jak jeho tvůrci seriál označují, vzniká v koprodukci České televize a německé ZDF.

Seriál uvidí diváci na ČT příští rok na jaře, už v předstihu jej veřejnoprávní televize představila během letošního 57. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary ve svém Domě ČT.

Může se vám hodit na Firmy.cz: ČESKÁ TELEVIZE

Reklama

Výběr článků

Načítám