Hlavní obsah

Televize lákají na původní seriály

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skončilo léto a s ním reprízované filmy a seriály na televizních obrazovkách. Televize svým divákům začínají předkládat řadu novinek. Začala Prima se seriály Pálava a Hořký svět, Nova s poslední řadou seriálu Policie Modrava a dnes bude na obrazovkách České televize (ČT) premiéra třetí řady kriminálního seriálu Případy 1. oddělení.

Foto: archiv České televize

Dnes začíná třetí řada Případů 1. oddělení mj. s Ondřejem Vetchým a Bolkem Polívkou.

Článek

Nejen Případy 1. oddělení, které se na obrazovky vracejí po šesti letech s novými kauzami a novými tvářemi v osvědčeném vyšetřovacím týmu, ale nabídne lidem Česká televize. Další novinkou, kterou bude vysílat od neděle 11. září, je čtyřdílná minisérie režiséra Jana Hřebejka Pozadí událostí. Hřebejk na ní spolupracoval s Michalem Sýkorou a Petrem Jarchovským a nejedná se o klasickou detektivku.

„Myslím, že je to vlastně taková psychologická komedie o mužích a ženách a proměňujícím se genderovém vzorci, měnícím se statutu mužství a ženství. Zločin slouží jako katalyzátor příběhu. Ženské postavy jsou dominantní a myslím, že jsou v naší minisérii silnější než muži,“ uvedl Hřebejk. V minisérii diváci uvidí Jiřího Havelku, Petru Hřebíčkovou, Jitku Čvančarovou či Marthu Issovou.

Na podzim bude Česká televize vysílat také nový film Zločin na hranicích, který vznikl ve spolupráci s rakouskou televizí ORF. Česko-rakouský je také jeho příběh, lokace i obsazení. „Po úspěšné spolupráci na výpravné minisérii Marie Terezie jsme se s kolegy z rakouské veřejnoprávní ORF domluvili na oboustranném zájmu pokračovat ve společných projektech v oblasti televizní dramatiky. Zločin na hranicích je první z nich a v jednání jsou i další,“ uvedl ředitel Vývoje a nových médií ČT Jan Maxa.

Foto: archiv TV Prima

Seriál Hořký svět na Primě.

Nova a Voyo: pelmel žánrů

V televizi Nova a na Voyo bude uveden Obchodní dům, výpravný seriál z doby před druhou světovou válkou, nebo seriál o tom, jak Martin Pechlát jako Táta v nesnázích zkouší znovu nalézt lásku navzdory třem dcerám, které se mu rozhodly nastěhovat zpět do života. Z dílny Voyo Originál je také plánovaná minisérie Hojer, mapující případy československého kriminalisty Jiřího Markoviče, pokračování série Iveta nebo špionážní thriller Extraktoři. Připravuje se také návrat Kriminálky Anděl.

„Během posledních měsíců jsme se stali největším a nejdynamičtějším vývojovým centrem hrané tvorby v Česku. Připravujeme seriály nejrůznějších žánrů – od komediálních přes rodinné až po kriminálky – nebo minisérie na základě skutečných událostí. Projekty opatrnější i odvážnější. Spolupracujeme na nich s nejvýznamnějšími nezávislými producenty na trhu,“ řekl Michal Reitler, ředitel vývoje obsahu Televize Nova a Voyo.

Na podzim bude mít na Voyo premiéru minisérie Král Šumavy, kterou natočil režisér David Ondříček v hlavní roli s Oskarem Hesem, a komediální seriál Gumy režisérky Karin Krajčo Babinské s Richardem Krajčem a Davidem Švehlíkem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Z natáčení Krále Šumavy, který bude na Voyo.

Prima: seriály a show

Seriál Pálava, který uvádí Prima, je volným pokračováním Vinařů, série Hořký svět diváky zavede do prostředí rodinného minipivovaru. Oba seriály spojuje jméno herce Bolka Polívky, který v nich hraje jedny z hlavních rolí. Prima na podzimní obrazovky chystá ještě seriál z televizního prostředí Dobré zprávy.

„Navýšili jsme investice do původní vlastní tvorby nejen na hlavní stanici, ale i na tematických kanálech,“ uvedl Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima. Za sedm pilířů podzimního programu Primy podle svých slov považuje nejen zmíněné seriály, ale také další pokračování Zoo, show Můj muž to dokáže, talk show Jednou jsi dole, jednou nahoře z Primy Cool a reality show Česká Miss Essens z Primy Show.

Reklama

Související témata:
Seriál Hořký svět

Související články

Výběr článků

Načítám