Hlavní obsah

Případy 1. oddělení 3: Kdy startují, kdo se objeví a co diváky čeká?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová kauza, nová doba, noví kolegové. Kriminální seriál České televize Případy 1. oddělení, který ilustruje práci kriminalistů pražské mordparty a vyšetřování vražd, se těší vysoké divácké oblíbenosti již od první série, která vyšla v roce 2014. O dva roky později následovala druhá série, na tu třetí však nadšení fanoušci čekali dlouhých šest let. Kdy třetí řada startuje, na koho se v ní můžete těšit a co nového přinese?

Foto: Česká televize

Tak bude vypadat nové pražské 1. oddělení.

Článek

Kdy se bude vysílat?

První díl nové třetí série odstartuje na České televizi 5. září ve 20:10 hodin. Celkem třetí série čítá 13 epizod a televize je postupně odvysílá každé pondělí. Závěr řady tedy bude 28. listopadu 2022.

Plíšek odešel, jaké nás čekají nové postavy?

Do známé sestavy vyšetřovatelů v čele s Ondřejem Vetchým přibudou Juraj Loj a Barbora Bočková. Přesto dojde i k personálním změnám, protože Korejs Miroslava Hanuše je na policejním prezidiu a Plíšek Bolka Polívky v důchodu. Cílem scenáristů bylo neztratit oblíbené tváře.

Jaké případy se budou vyšetřovat a jak?

S novou dobou také přijdou nové vyšetřovací postupy a nové formy kriminality, které s sebou přináší technologický rozvoj. Nicméně přesné postupy vyzrazeny nebudou.

Případy, kterými se budou vyšetřovatelé ve třetí řadě zabývat, jsou nové. Nebudou se opakovat ani se podobat těm předchozím. „Na vraždách jsem byl dvacet sedm let, a když si vezmete, že se za rok stane v průměru nějakých třicet případů, tak nebyl problém vybrat případy, které by byly zajímavé,“ sdělil někdejší (skutečný) šéf pražské mordparty Josef Mareš.

K novému osazenstvu seriálové mordparty řekl, že se 1. oddělení proměnilo: „Uběhlo šest let. Někdo zestárl, přišel někdo nový. Zločin se mění. My se ale držíme klasických vražd.“

Bude pokračování?

Podle scénáře Jana Malindy a Josefa Mareše seriál natočili režiséři Peter Bebjak a Michal Blaško. Sešel se tedy stejný autorský tým, který stál i za předešlými řadami.

Třetí série je prý už ale definitivně poslední. I když ani ona nebyla původně plánovaná.

Ze vzpomínek a vyprávění případů, které vyšetřoval někdejší operativec z pražského prvního oddělení Jan Štoček, vznikl podcast Zloději životů. První řada obsahující šest dílů vychází od 6. září každé úterý na serveru Novinky.cz a v podcastových aplikacích.

Kapitán Štoček z prvního oddělení se vrací ke svým případům. Startuje nová kriminální série Zloději životů

Podcasty a pořady

Reklama

Výběr článků

Načítám